Energie vergelijken: bespaar tot 300 euro per jaar!

Energie vergelijken: bespaar tot 300 euro per jaar!
Sinds de economische crisis is iedere Nederlandse consument zich weer enorm bewust geworden van de vaste lasten en wilt uiteraard zoveel mogelijk geld besparen. Net als op veel andere vaste lasten kun je ook op de energie kosten heel veel geld besparen, zo blijkt onderzoek van de website Energievergelijking.net. Volgens de website worden de energieleveranciers gedwongen om transparant te zijn en krijgen de consumenten daardoor sneller inzicht in de kosten en de mogelijkheden om te besparen.

Transparantie als basis van een succesvolle vergelijking
Net als in iedere markt ontstaat er door de enorme opkomst van het internet een grote vorm van transparantie. Alle prijzen, voorwaarden en contractduur zijn online inzichtelijk en voor iedereen beschikbaar. Daardoor adviseren we om gebruik te maken van een vergelijkingssite op het gebied van energie leveranciers. Wanneer je namelijk op de website bent van één specifieke aanbieder kun je alle voorwaarden etc. terugvinden maar je hebt geen enkel inzicht in de overige aanbieders.

Door in de vergelijkingsmodule op bijvoorbeeld www.energievergelijking.net de onderstaande zaken in te vullen, komt er zeer eenvoudig een complete vergelijking uit:
- Postcode + Huisnummer
- Stroom type
- Gebruiks indicatie
- Elektriciteitsverbruik
- Gasverbruik
- Huidige energie leverancier
- Zakelijke of particuliere gebruiker

Na het maken van de vergelijking kun je zelf bepalen voor welke leverancier je uiteindelijk kiest. Let namelijk goed op dat je niet blind voor de goedkoopste leverancier gaat, het hoeft namelijk niet zo te zijn dat deze ook het beste aansluit op jouw wensen. Misschien heb je bijvoorbeeld wel een sterke voorkeur voor een energie leverancier van groene stroom, wanneer deze iets duurder is, kun je als persoon toch misschien beter kiezen voor de leverancier van groene stroom.

Voor meer informatie, vragen en/of suggesties kun je altijd contact met ons opnemen, dan helpen we je graag verder!