Kosten van zonnepanelen

Kosten van zonnepanelen
Met zonnepanelen kan je grotendeels zelf in je energiebehoefte voorzien. Bovendien ben je met zonnepanelen zelf een energieleverancier. De stroom welke de zonnepanelen opwekken welke je zelf niet gebruikt worden terug geleverd aan het energienet. De stroom welke je aan het energienet levert wordt in mindering gebracht op de stroom welke je afneemt van het energienet.

Veel mensen overwegen zonnepanelen. Op de eerst plaats omdat dit goed voor het milieu is natuurlijk. Maar ook uit commerciële overwegingen. Het is de verwachting dat energieprijzen op de lange termijn alleen maar zullen gaan stijgen. Wat daarbij ook meespeelt is dat zonnepanelen een interessant investering zijn. Nu rente op spaarrekeningen nauwelijks meer iets oplevert.

Als je investeert in zonnepanelen dan mag je een rendement van ongeveer 10% per jaar verwachten. Wat natuurlijk veel en veel meer is dan de rente welke momenteel op spaarrekeningen wordt gegeven. Deze is lager dan 1%.

Als je zonnepanelen wilt aanschaffen dan is dat wel een behoorlijke uitgave welke je in 1x moet doen. Vervolgens zal je deze uitgave langzaam maar zeker terug gaan verdienen door de besparing op de energierekening.

De kosten voor zonnepanelen bedragen voor een tweepersoonshuishouden zo’n 7.500 euro. Hiervoor koop je niet alleen de zonnepanelen maar worden ze ook nog voor je geïnstalleerd. Deze kosten zijn dan ook inclusief de omvormer en andere installatiematerialen. Als je huishouden uit meer personen bestaat dan zal er ook een grote zonnepaneleninstallatie nodig zijn. Voor een vierpersoonshuishouden bedragen de kosten voor een zonnepaneleninstallatie ongeveer 10.000 euro.

De terug verdientijd van zonnepanelen zal altijd rond de 10 jaar liggen ongeacht de grote van de installatie. Een grote installatie kost meer maar zal ook meer stroom opwekken.