Let op deze zaken bij het vergelijken van je energiecontract

Let op deze zaken bij het vergelijken van je energiecontract
Als je wilt overstappen van energieleverancier, dan is het goed om op een aantal dingen te letten. Ga je energie gaat vergelijken en een nieuw contract aanvragen, dan is het goed om op een aantal dingen te letten. Wil je namelijk een groen energiecontract, hoe lang wil je dat het energiecontract loopt en welke tarieven horen bij het contract. Daarnaast is het goed om te weten wanneer je huidige contract afloopt.

De groenheid van je nieuwe energiecontract
Bij het energie vergelijken kun je verschillende keuzes maken. Je kunt aangeven of je op zoek bent naar een groen energiecontract of dat dit ook een grijs contract mag zijn. Een groen energiecontract is beter voor het milieu. De energieleverancier moet dan voor de hoeveelheid stroom die jij verbruikt groene stroom opwekken. Kies je hiervoor dan stimuleer je een leverancier om meer groene stroom te gaan produceren. De tarieven van een groen contract verschilt tegenwoordig nauwelijks nog van grijze contracten, dus voor de prijs hoef je het niet te laten.

Controleer de tarieven van het contract
Wil je overstappen naar een nieuwe energieleverancier kijk dan ook naar de energietarieven. Zo kunnen de tarieven van stroom en gas erg verschillen per leverancier. Daarnaast is het ook goed om naar de vaste leveringskosten van de leverancier te kijken. Ook hier kunnen verschillen in zitten. Zeker als je verbruik laag is kan dit een grote invloed hebben op je energierekening. Daarnaast is de looptijd ook van belang. Je kunt kiezen voor een contract met een vaste looptijd of voor een variabele looptijd. Ben je op zoek naar een contract met een vaste looptijd, dan kun je vervolgens nog aangeven voor hoeveel jaar je dit vast wilt zetten. Ook hierin kunnen de tarieven verschillen.

Wanneer loopt je huidige contract af?
Op het moment dat je contract binnenkort afloopt is het een goed moment om op zoek te gaan naar een nieuwe energieleverancier. Een nieuwe leverancier heeft ongeveer 4 tot 7 weken nodig om je nieuwe contract in te laten gaan. Duurt het nog langer dan 3 maanden voordat je energiecontract afloopt, dan kun je wel overstappen van energieleverancier maar dan kan het zijn dat je huidige leverancier een boete in rekening brengt. Het is dan goed om te controleren of je de boete terugverdient door over te stappen.