Welke creditcard ga ik aanvragen? Vijf handige tips

Welke creditcard ga ik aanvragen? Vijf handige tips
Tegenwoordig heeft bijna iedereen behalve een gewone bankpas ook een creditcard. Het gebruik van een creditcard biedt namelijk een aantal voordelen die een gewone bankpas niet heeft. Om te beginnen is een creditcard wereldwijd geaccepteerd en betaling van de uitgaven is altijd achteraf aan het einde van de maand. Creditcards zijn bankonafhankelijk, bieden een voordelige aankoopverzekering aan en zijn uitermate geschikt voor gebruik tijdens een vakantie.

Heb je nog geen creditcard, maar ben je van plan om er een aan te vragen, lees dan de volgende vijf tips.

1. Kies een creditcard op basis van je inkomen. Heb je weinig geld te besteden, maar wil je toch gebruik maken van de voordelen van een kredietkaart, ga dan op zoek naar een kaart met een voordelige jaarbijdrage en een relatief laag bestedingsbedrag. Een mooi voorbeeld hiervan is de ANWB Visa Card.

2. Kies een creditcard die bij je persoonlijkheid past. Houd je van alles wat de natuur te bieden heeft, dan is de Visa World Panda Card wel wat voor jou. Door deze kaart te gebruiken steun je het Wereld Natuur Fonds. Shop je veel in de Bijenkorf, en ben je altijd op zoek naar een koopje, kies dan voor de Bijenkorf Card en geniet van alle privileges.

3. Kies een creditcard op basis van het welkomstgeschenk. Wil je de kredietkaart gewoon eens uitproberen, of heb je hem maar een beperkte periode nodig, bekijk dan de welkomstgeschenken. De aanbieder van de creditcard wil je graag als nieuwe gebruiker in de hoop dat je dat jaren blijft. De geschenken variëren van een geldbedrag tot gratis artikelen.

4. Kies een creditcard voor gebruik tijdens je studieperiode. De ABN AMRO studenten creditcard is de perfecte combinatie met het studenten betaalpakket. Deze kaart kun je al aanvragen als je een heel laag inkomen hebt, zodat je toch gebruik kunt maken van diverse extra’s. Inbegrepen zijn een 180 dagen aankoopverzekering en een vluchtvertragingsverzekering.

5. Kies voor een Prepaid MasterCard en geniet van financiële vrijheid. Heb je een BKR achterstandsnotering, maar wil je toch een creditcard, kies dan voor deze prepaid card. Met deze handige kaart koop je veilig online, reserveer je eenvoudig een hotelkamer of betaal je kleine bedragen.

Tot slot
Heb je de creditcard van je keuze gevonden, vraag hem dan meteen aan. Vergelijken en aanvragen van alle kaarten kan via een vergelijkingssite, zoals bijvoorbeeld credit-cardaanvragen.nl. Stop de kaart, zodra je deze in huis hebt, meteen in je portemonnee. Vooral in het begin is het even wennen. Moet je de creditcard gebruiken om iets te betalen in de winkel of pak je toch je gewone bankpas? Bij twijfel houd je altijd de voordelen van de kaart in gedachten. Online shoppen, het reserveren van hotelkamers en grote aankopen doe je altijd met je creditcard. Hecht je veel waarde aan je privacy, kies dan voor een prepaid Creditcard die je zelf opwaardeert.