Gas vergelijken bij alle energievergelijkers

Gas vergelijken? Vul de benodigde gegevens in.

Om gas te kunnen vergelijken zijn onderstaande gegevens nodig om links te kunnen aanmaken.

Dé Energievergelijker

Alle unieke energievergelijkers
Eenmaal gegevens invoeren
Overal vergelijken
Minimale tijdsbesteding
Maximale besparing
Bespaar tot €480 op energie

Gas vergelijken met Dé Energievergelijker

Wanneer u om wat voor reden dan ook alleen wenst over te stappen van gasleverancier, kunt u met Dé Energievergelijker ook een vergelijking maken voor alleen de gasproducten. Het vergelijken van allen gas werkt hetzelfde als het vergelijken van de andere producten. Voer eenmaal de gevraagde gegevens is en vergelijk direct bij een gasvergelijker naar wens door op uw persoonlijke link te klikken. Wanneer u echter in staat bent ook van stroomleverancier over te stappen raden wij u aan deze optie serieus te overwegen, ook als uw huidige stroomcontract nog niet verlopen is.

Alleen gas vergelijken of toch beide?

Indien u naast gas ook stroom afneemt bij een energieleverancier raden wij u aan de overstap te maken voor beide producten naar een enkele energieleverancier. Op deze manier bespaart u uzelf niet alleen veel rompslomp, maar loopt de korting die u ontvangt bij de overstap ook nog eens sterk op. Ook wanneer uw huidige contract nog niet is afgelopen is de kans groot dat u met een overstap meer bespaart. Wanneer u voortijdig overstapt naar een nieuwe energieleverancier betaald u namelijk een opzegvergoeding. Deze opzegvergoeding zal meestal 50 euro bedragen (dit is het geval wanneer uw huidige contract nog tot 12 maanden zou moeten doorlopen). Door niet alleen over te stappen van gasleverancier, maar ook van stroomleverancier, valt de extra besparing echter veelal hoger uit dan de te betalen opzegvergoeding van 50 euro.

Normaal gas of groen gas (Biogas)?
Ook de losse producten stroom en gas zijn in groene vorm te verkrijgen. Iedereen kent onderhand groene stroom wel. Groen gas of Biogas, is lang niet zo bekend als groene stroom. Biogas wordt vooral gewonnen uit afval en mest. Door het biogas te bewerken functioneert dit type gas uiteindelijk net als aardgas. Biogas is dus de groene tegenhanger van aardgas. Hoewel het aanbod van biogas momenteel niet heel erg hoog is, is het toch belangrijk na te denken over het gebruik van biogas. Wanneer u overstapt naar een groene gasleverancier stimuleert u namelijk de productie van biogas. Wanneer de vraag naar biogas stijgt, zal er door uw investering meer biogas gewonnen gaan worden. Vervolgens zal de prijs van biogas dalen door de ontwikkeling van nieuwe technologieën om biogas te winnen en komen we op een punt dat de vraag naar biogas groter wordt dan de vraag naar aardgas.

Indien u zeker wilt zijn dat u daadwerkelijk biogas ontvangt, raden wij u aan de overstap te maken naar een echt groene energieleverancier. Momenteel zijn dit:

Qurrent
Pure Energie
Greenchoice
Huismerk Energie
Vandebron