Energie vergelijken & Energienieuws

Dynamische energie

Dynamische energie

Dynamische energiecontracten en vaste leverancierskosten vergelijken

Achtergrond

Het laatste energienieuws

Salderingsregeling wordt toch afgebouwd

Salderingsregeling wordt toch afgebouwd

De nieuwe coalitie bestaande uit PVV, VVD, NSC en BBB heeft bekend gemaakt de salderingsregeling tóch te willen gaan afschaffen. En wel in één keer in het jaar 2027.

Lees meer

Maatregelen tegen vol stroomnet

Maatregelen tegen vol stroomnet

De overheid en netbeheerders maatregelen aangekondigd om het stroomnet sneller uit te breiden en slimmer te gebruiken om netcongestie te voorkomen.

Lees meer

Geld verdienen door het stroomnet te ontlasten: Zonneplan regelt het

Geld verdienen door het stroomnet te ontlasten: Zonneplan regelt het

Zonneplan lanceerde Powerplay. Met dit algoritme zorgt het bedrijf ervoor dat jij meer verdient aan zonnepanelen én dat een thuisbatterij ineens wél uit kan.

Lees meer

Antwoord op veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Met een dynamisch energiecontract zijn je energieprijzen dynamisch. Dat wil zeggen dat deze veranderen en niet vaststaan. Met een dynamisch energiecontract betaal je de handelsprijs voor energie. De energieleverancier die je energie levert, vraagt alleen een kleine vaste vergoeding oplopend tot enkele tientjes op jaarbasis. Je betaalt dus nooit teveel voor je energie. Een dynamisch contract is dagelijks opzegbaar.
Een groot voordeel van een dynamisch energiecontract is dat je nooit teveel betaald voor je energie. Je betaalt namelijk altijd de handelsprijs. Een nadeel daarvan is dat wanneer de prijzen snel stijgen, je dit direct merkt terwijl je met een vast contract hier geen last van hebt.
Je leveringstarieven zie je op de website van de energieleverancier, of in de app. Het is veruit het handigste de app van de leverancier te downloaden nadat je een dynamisch energiecontract hebt afgesloten. Je ziet dan meteen hoe je ervoor staat voor de maand en ziet ook tot 24 uur van tevoren de energieprijzen voor de volgende dag. Met enkele apps kun je ook slim laden.
De meest bekende energieleveranciers die een dynamisch energiecontract aanbieden zijn Frank Energie, Tibber, de ANWB en Next Energy. Enkele grotere energieleveranciers hebben aangegeven in de toekomst ook een dynamisch energiecontract te zullen gaan aanbieden.
Je dynamische energiecontract opzeggen kan op elk moment zonder opzegboete. Krijg je energie geleverd op basis van een dynamisch contract en vindt je een betere aanbieding? Dan kun je direct overstappen. Je betaalt daarbij nooit een opzegvergoeding.