Over Dé Energievergelijker

Over Dé Energievergelijker

Door regelmatig over te stappen van energieleverancier valt een aardige besparing op energiekosten te behalen. Volgens onderzoek van de ACM kan deze besparing oplopen tot 460 euro op jaarbasis. Om zelf op zoek te gaan naar de verschillende acties van alle energieleveranciers is bijna niet te doen. Daarnaast zijn de energiepakketten bij de energieleverancier zelf een stuk duurder dan nodig is. De oplossing hiervoor: gebruik maken van een energievergelijker. Gebruik gaan maken van een energievergelijker is echter met de komst van tientallen nieuwe vergelijkers een stuk moeilijker geworden dan voorheen.

Teveel energievergelijkers

Wekelijks worden nieuwe energievergelijkers gelanceerd. Doordat deze vergelijkingswebsites een aardige commissie ontvangen wanneer een bezoeker op de website overstapt naar een andere energieleverancier, is het opzetten van energievergelijkers een lucratieve business gebleken. Hierop is wel het een en ander aan te merken. Zo zijn er verschillende websites die alleen resultaten tonen van energieleveranciers waarvan zij een vergoeding ontvangen en bestaan er veel verschillende energie vergelijkingswebsites die gebruik maken van eenzelfde database. Hierdoor bieden veel actieve energievergelijker een onvolledig of een zelfde resultaat. Zonde om hier tijd aan te besteden uiteraard.

Dé Energievergelijker: eenmaal invoeren, overal vergelijken

Wat onze aandacht trok was het advies van de overheid op Consumind om een hele avond uit te trekken wanneer u als consument wilt overstappen van energieleverancier en in deze tijdsperiode meerdere energievergelijkers te vergelijken. Het vergelijken van telkens dezelfde resultaten heeft echter weinig zin. Ook het maken van een energievergelijking bij een website welke een onvolledig overzicht toont lijkt ons niet wenselijk.

Daarnaast is het op zijn zachtst gezegd vervelend telkens opnieuw gegevens in te voeren op verschillende vergelijkingswebsites waarop het resultaat telkens weer hetzelfde is.

Vanuit deze frustratie is het plan ontstaan voor de ontwikkeling van Dé Energievergelijker. Dé Energievergelijker biedt een overzicht van alle beschikbare energievergelijkers met een uniek resultaat en laat ook zien welke andere energievergelijkers gebruik maken van dezelfde gegevens. Op basis van de gegevens die u als bezoeker heeft ingevuld (postcode, huisnummer en energieverbruik) worden persoonlijke links gegenereerd naar de unieke energievergelijkers (dat wil zeggen: één energie vergelijkingswebsite per database, dus geen dubbele resultaten). Vervolgens ontvangt u een overzicht van de unieke energievergelijkers. Wanneer u op de knop 'Bekijk' klikt wordt u doorgestuurd naar de betreffende energievergelijker. In de link waarmee u wordt doorgestuurd naar de website zijn alle door u ingevoerde gegevens verwerkt. U kunt dus direct resultaten bekijken en hoeft niet telkens opnieuw uw gegevens in te voeren.

Door dubbele resultaten te filteren en direct gegevens in te schieten bij de verschillende energievergelijker, wordt een maximale tijdswinst geboekt en maakt u als consument de beste kans op de beste deal.