Stroom vergelijken bij alle energievergelijkers

Stroom vergelijken? Vul de benodigde gegevens in.

Om stroom te kunnen vergelijken zijn onderstaande gegevens nodig om links te kunnen aanmaken.

Dé Energievergelijker

Alle unieke energievergelijkers
Eenmaal gegevens invoeren
Overal vergelijken
Minimale tijdsbesteding
Maximale besparing
Bespaar tot €480 op energie

Stroom vergelijken met Dé Energievergelijker

Door eenmaal uw gegevens in te voeren bij Dé Energievergelijker worden voor u persoonlijke links aangemaakt naar de verschillende energievergelijkers waar stroom vergeleken kan worden. In deze links is alle informatie verwerkt die de energievergelijker nodig heeft om direct de resultaten te kunnen laten zien. Door eenmaal uw gegevens in te voeren kunt u dus direct stroom vergelijken bij alle energievergelijkers.

Alleen stroom vergelijken of toch beide?

De hoogste korting wordt over het algemeen gegeven wanneer u overstapt van zowel stroom als gas. In sommige gevallen is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld wanneer u gebruik maakt van stadsverwarming. In dit geval kan overstappen van stroomleverancier nog steeds een aanzienlijke besparing opleveren. Hoewel deze besparing op stroomkosten iets lager ligt dan men zou verwachten, kan door over te stappen naar een andere stroomleverancier nog steeds tot 200 euro op jaarbasis bespaard worden. Goedkope stroom is overigens niet moeilijk te vinden.

Indien u geen gebruik maakt van stadsverwarming is het wellicht toch voordeliger ook van gasleverancier over te stappen. Naast het feit dat het afnemen van de producten bij een enkele energieleverancier minder rompslomp met zich meebrengt (u ontvangt namelijk alle rekeningen in een enkel overzicht en hoeft dus ook niet bijvoorbeeld twee keer meterstanden door te geven), kan overstappen zelfs voordeliger zijn wanneer uw huidige contract bij de gasleverancier nog niet verlopen is. Wanneer u voortijdig overstapt van gasleverancier betaald u namelijk een opzegvergoeding welke in de meeste gevallen 50 euro zal bedragen (dit is het geval wanneer het contract nog tot 1 jaar zou doorlopen). Het voordeel dat te behalen valt door over te stappen van zowel stroom- als gasleverancier is gemiddeld genomen echter hoger dan de opzegvergoeding van 50 euro. Of dit ook voor u het geval is hangt af van verschillende factoren zoals energieverbruik (hoe meer u verbruikt, hoe meer u kunt besparen met een overstap), looptijd van het huidige contract en de keuze van een nieuwe energieleverancier.

Bijvoorbeeld:

Uw gascontract heeft een looptijd van nog 8 maanden. Wanneer u voortijdig overstapt, dient u dus een opzegvergoeding te betalen van 50 euro.
Uw energieverbruik ligt op het gemiddelde (4500 kWh stroom en 1800 m3 gas op jaarbasis). Op basis van deze gegevens vindt u een nieuwe energieleverancier welke u een besparing van 420 euro op jaarbasis kan bieden. Wanneer u alleen van stroomleverancier overstapt, bespaart u nog maar 240 euro op jaarbasis.
In dit geval zou een voortijdige overstap van gasleverancier nog steeds voordeliger zijn dan alleen een overstap van stroomleverancier. Met de betaling van de opzegvergoeding bespaart u namelijk nog steeds 370 euro op jaarbasis. Dat is 130 euro meer dan wanneer u alleen de overstap van stroomleverancier zou maken.