Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Budget Energie

Energieleverancier Budget Energie

Energie van energieleverancier Budget Energie

Budget Energie

Budget Energie biedt, zoals de naam al doet vermoeden, goedkope energiepakketten voor consumenten en bedrijven. Voor een budget leverancier doet het bedrijf het erg goed. De energiepakketten van Budget Energie zijn altijd wel terug te vinden in de top 5 van goedkoopste energiecontracten op elk moment.

Budget Energie biedt naast energiecontracten ook alles-in-1 contracten. Door een energiecontract te combineren met een alles-in-1 contract, ontvang je een extra korting oplopend tot € 17,50 per maand.

Betaalbaarheid
Budget Energie was de eerste energieleverancier die in 2023 weer een vast contract aanbood waarvan de tarieven onder het prijsplafond lagen. De leverancier is altijd in de top 5 van goedkoopste energiecontracten terug te vinden.

Klantenservice
Budget Energie wordt door klanten als ‘vrij prettig’ ervaren. Wel is het zo dat sinds de energieprijzen sterk gestegen zijn in 2022, ook de klantenservice van Budget Energie een tijd lang overbelast is geweest. Dat heeft tot gevolg gehad dat klanten meer negatieve reviews over de energieleverancier hebben geplaatst. Daaruit viel op te maken dat zij vooral over de wachttijd bij de klantenservice niet te spreken waren. Deze reviews zijn echter voor alle energieleveranciers geplaatst.

Groene energie
Budget Energie levert alleen groene energie. Daarmee heeft de klant direct duidelijkheid doordat er geen grijs contract beschikbaar is. De geleverde groene stroom wordt vooral opgewekt met behulp van windmolens. Daarvan komt het overgrote deel wel uit Frankrijk en niet uit Nederland.

Budget Energie

TEL: 020 - 205 55 50

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Budget Energie

Budget Energie energietarieven

Het variabel modelcontract van Budget Energie staat vaak in de top van goedkoopste energiecontracten. Een voordeel van het modelcontract is dat deze altijd opzegbaar is. Houdt daarbij wel rekening met de opzegtermijn van een maand. Tarieven voor het modelcontract worden normaal gesproken twee keer per jaar bijgewerkt.

Gasprijs: € 1,49 m³
Stroom enkel: € 0,33 kWh
Stroom normaal: € 0,33 kWh
Stroom daltarief: € 0,33 kWh
Leveringskosten: € 119,88 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Budget Energie

Terugleververgoeding Budget Energie

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: 50% van kale energieprijs
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Budget Energie

Energiecontracten van Budget Energie

Budget Energie biedt zowel vaste als variabele energiecontracten. Een dynamisch energiecontract is bij Budget Energie (nog) niet te krijgen.