Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Eneco

Energieleverancier Eneco

Energie van energieleverancier Eneco

Eneco

Eneco maakt onderdeel uit van de Eneco Group NV. In totaal verzorgt deze partij de energie voor ruim 2 miljoen Nederlanders. Ook Oxxio maakt onderdeel uit van Eneco Group NV. De Eneco Group NV is op het moment in Japanse handen.

Eneco is een veilige keuze voor Nederlandse consumenten omdat de kans dat de energieleverancier valt nihil is en Eneco over extreem veel ervaring beschikt binnen het bedrijf. Dat in tegenstelling tot een boel kleinere energieleveranciers voor wie het moeilijk is om niet om te vallen in tijden van volatiele energieprijzen.

Betaalbaarheid:
Qua betaalbaarheid scoort Eneco ongeveer gemiddeld. Eneco is niet heel vaal terug te vinden in de top 5 van goedkoopste energiecontracten. Wel is het zo dat Eneco vaak de goedkoopste is met vaste energiecontracten voor meerdere jaren. Eneco was in 2023 ook één van de eerste energieleveranciers die weer meerjarige energiecontracten is gaan aanbieden.

Klantenservice:
Klanten van Eneco zijn over het algemeen tevreden over de klantenservice, hoewel tijdens de energiecrisis wachttijden wel extreem zijn opgelopen, wat tot gevolg heeft gehad dat er in deze tijd veel negatieve reviews geplaatst zijn. Dit kan een vertekenend beeld geven.

Groene energie en terugleveren:
Op het gebied van duurzaamheid scoort Eneco beter dan de andere grote energieleveranciers. Het bedrijf krijgt van onder andere Greenpeace een rapportcijfer van maar liefst een 9. Het houdt in dat Eneco veel groene energie levert en ook genoeg investeringen doet in de vergroening van het bedrijf.

Huishoudens met zonnepanelen kunnen prima terecht bij Eneco. Wanneer je meer stroom opwekt dan verbruikt zit je bij Eneco minder goed. De terugleververgoeding van Eneco is met slechts € 0,09 per kWh namelijk erg laag.

Eneco

TEL: 088 - 895 5955

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Eneco

Eneco energietarieven

Het modelcontract van Eneco ligt qua prijs in de middenmoot. Eneco scoort vooral goed op vaste energiecontracten voor meerdere jaren. Op het gebied van variabele contracten is Eneco niet een superinteressante partij. Het voordeel van het Eneco modelcontract is wel dat deze maandelijks opzegbaar is. Mochten de tarieven ergens anders voordeliger zijn, dan kun je dus direct overstappen.

Gasprijs: € 1,29 m³
Stroom enkel: € 0,34 kWh
Stroom normaal: € 0,34 kWh
Stroom daltarief: € 0,34 kWh
Leveringskosten: € 300,00 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Eneco

Terugleververgoeding Eneco

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: € 0,09 per kWh
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Eneco

Energiecontracten van Eneco

Eneco biedt vaste energiecontracten met een looptijd van 1, 3 en 4 jaar. Eneco was na de energiecrisis de eerste energieleverancier die weer vaste contracten aanbod voor meerdere jaren. Daarnaast biedt Eneco een variabel contract waarvan de prijzen geregeld wijzigen. Eneco biedt geen dynamische energiecontracten aan.