Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Energie Direct

Energieleverancier Energie Direct

Energie van energieleverancier Energie Direct

Energie Direct

Energie Direct is een Nederlandse energieleverancier die zowel vaste- als variabele energiecontracten aanbiedt. De energieleverancier is vaak terug te vinden in onze top 5 goedkoopste energieleveranciers en is dus zeker niet duur. Omdat het bedrijf volledig digitaal is ingericht, is de klantenservice niet bereikbaar via de telefoon. Energie Direct levert verder standaard groene stroom van Nederlandse bodem bij alle energiecontracten.

Betaalbaarheid:
Energie Direct is vaak terug te vinden in de top 5 van goedkoopste energieleveranciers. De energieleverancier behoort daarmee tot de goedkopere energieleveranciers in Nederland. Op momenten dat de tarieven naar beneden kunnen, is Energie Direct vaak één van de eerste energieleveranciers die prijsdalingen doorvoert. Let er wel op dat deze prijswijzigingen vooral van toepassing zijn op nieuwe klanten en niet op bestaande klanten.

Klantenservice:
Energie Direct is volledig digitaal! Dat houdt in dat de klantenservice niet bereikbaar is per telefoon. Zoek je contact met de klantenservice van Energie Direct? Dan kan dat via de mail, Whatsapp of via de Energie Direct app. Voor mensen die niet heel thuis zijn in de digitale wereld kan dit als vervelend worden ervaren.

Groene energie:
Energie Direct levert standaard groene stroom bij alle beschikbare energiecontracten. Dit betreft altijd windenergie uit Nederland, waarmee je gegarandeerd ook echt groene energie geleverd krijgt en geen ‘vergroende’ energie voorzien van buitenlands certificaat. Toch scoort Energie Direct erg slecht op duurzaamheidslijstjes. Dat komt vooral door missende investeringen van het bedrijf in duurzaamheid.

Energie Direct

TEL: Geen telefoonnummer!

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Energie Direct

Energie Direct energietarieven

Hiernaast zie je de laatste energietarieven voor het variabel modelcontract van Energie Direct. De variabele tarieven van Energie Direct zijn bijna altijd aan de lage kant. De tarieven voor de vaste contracten bij de energieleverancier vallen meestal nog voordeliger uit. Onderaan deze pagina zie je alle energiecontracten die Energie Direct beschikbaar heeft.

Gasprijs: € 1,44 m³
Stroom enkel: € 0,38 kWh
Stroom normaal: € 0,38 kWh
Stroom daltarief: € 0,38 kWh
Leveringskosten: € 156,00 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Energie Direct

Terugleververgoeding Energie Direct

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: € 0,05 per kWh
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Energie Direct

Energiecontracten van Energie Direct

Energie Direct levert op het moment naast verschillende vaste contracten ook een standaard variabel contract dat maandelijks opzegbaar is.