Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Engie

Energieleverancier Engie

Energie van energieleverancier Engie

Engie

Engie is een van origine Franse energieleverancier die voor een derde in handen is van de Franse staat. Engie behoort tot de grootste energiebedrijven ter wereld en heeft ook een behoorlijke uitstoot door het grote aantal kolencentrales dat het bedrijf in bezit heeft. Onder andere doordat Engie zelf ook energie opwekt, kan het scherpe tarieven hanteren. Zo scoort het modelcontract van Engie goed qua prijs, maar ook qua duurzaamheid. Engie levert in Nederland namelijk uitsluitend groene stroom van eigen bodem. Deze energie wordt gedeeltelijk door Engie zelf opgewekt met behulp van zonneparken en windmolenparken.

Engie is bereikbaar via de mail, via een chat op de website of gewoon ouderwets telefonisch. De klantenservice van deze energieleverancier wordt als goed beoordeeld.

Betaalbaarheid:
Engie is geregeld terug te vinden in onze top 10 van goedkoopste energiecontracten doordat de energieleverancier vaak een aantrekkelijk tarief biedt over een langere loopperiode, en ook geregeld welkomstkortingen en cashback acties aanbiedt. Ook het modelcontract en de variabele energiecontracten van Engie scoren goed qua prijs.

Klantenservice:
De klantenservice van Engie is bereikbaar via de website, via de mail of telefonisch. De wachttijd voor telefonisch contact kan oplopen op momenten, maar de klantenservice van Engie wordt doorgaans beoordeeld als goed.

Groene energie:
Engie levert in Nederland uitsluitend groene energie opgewekt op eigen bodem. Hoewel het bedrijf in bezit is van een groot aantal kolencentrales, wordt de daarmee opgewekte energie niet aangeboden aan Nederlandse consumenten. Het energiecontract is dus groen, maar de energieleverancier zelf niet.

Engie

TEL: 088 444 66 22

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Engie

Engie energietarieven

Het modelcontract van Engie scoort prijstechnisch goed en lag na de energiecrisis als één van de eerste onder de tarieven van het prijsplafond. Doordat de energieleverancier ook geregeld cashback acties houdt of een welkomstkorting biedt aan nieuwe klanten, is Engie ook geregeld terug te vinden in onze top 10 van goedkoopste energiecontracten.

Gasprijs: € 1,32 m³
Stroom enkel: € 0,48 kWh
Stroom normaal: € 0,48 kWh
Stroom daltarief: € 0,30 kWh
Leveringskosten: € 99,00 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Engie

Terugleververgoeding Engie

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: 100% van kale energieprijs
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Engie

Energiecontracten van Engie

Engie biedt naast het verplichte modelcontract ook een variabel energiecontract en verschillende vaste contracten met verschillende looptijden. De energiecontracten van Engie die je bij ons kunt afsluiten zie je hieronder staan.