Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Essent

Energieleverancier Essent

Energie van energieleverancier Essent

Essent

Essent biedt naast energiecontracten ook verschillende mogelijkheden om te verduurzamen. Zo biedt het bedrijf bijvoorbeeld een dakcheck waarmee je kunt berekenen hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen. Maar je kunt er ook voor kiezen met hulp van Essent je huis te isoleren. Hiertoe werkt Essent samen met verschillende servicepartners, waardoor je kunt verduurzamen tegen een scherp tarief. Essent verzorgd energie voor bijna 2,5 miljoen huishoudens.

Betaalbaarheid:
Essent is geen goedkope energieleverancier, maar zeker ook niet de duurste. De energiecontracten van Essent scoren qua betaalbaarheid gemiddeld. Essent biedt nieuwe klanten vaak cadeaus of een welkomstkorting. Echter is dat tijdens de energiecrisis niet meer gebeurt. Zo heeft Essent jarenlang samengewerkt met Mediamarkt en bood nieuwe klanten een Mediamarkt cadeaukaart waarbij de waarde afhankelijk was van de looptijd van het afgesloten energiecontract.

Klantenservice:
De Essent klantenservice wordt beoordeeld als goed. Wel is het zo dat tijdens de energiecrisis er veel negatieve reviews over de energieleverancier geplaatst zijn doordat zij over een langere periode minder goed bereikbaar is geweest. Echter is dat destijds gebeurt bij vrijwel alle energieleveranciers.

Groene energie:
Essent levert niet alleen groene energie, maar helpt klanten ook met verduurzamen. Essent kan klanten helpen met onder andere isolatie en zonnepanelen. Toch scoort Essent niet heel goed op de duurzaamheidsindex. Dat komt vooral doordat met de Essent Mix voor ruim 20% gebruik gemaakt wordt van aardgas (8,2%) en kolen (14,7%).

Essent

TEL: 0900 - 1550

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Essent

Essent energietarieven

Het modelcontract (variabel contract) van Essent valt qua prijs in de middenmoot. Een voordeel van een variabel contract bij Essent is dat deze maandelijks opzegbaar is. Essent biedt daarnaast ook vaste energiecontracten met een looptijd vanaf 1 jaar.

Gasprijs: € 1,45 m³
Stroom enkel: € 0,39 kWh
Stroom normaal: € 0,39 kWh
Stroom daltarief: € 0,39 kWh
Leveringskosten: € 154,00 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Essent

Terugleververgoeding Essent

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: € 0,055 per kWh
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Essent

Energiecontracten van Essent

Essent biedt een variabel contract welke maandelijks opzegbaar is. Daarnaast biedt de energieleverancier vaste energiecontracten met een looptijd vanaf 1 jaar. De tarieven van de vaste contracten zijn niet heel verschillend van die van het variabele contract. Met een vast contract heb je wel de zekerheid van een vaste prijs over een langere periode, ook wanneer de energieprijzen weer gaan stijgen.