Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Frank Energie

Energieleverancier Frank Energie

Energie van energieleverancier Frank Energie

Frank Energie

Frank Energie is een redelijk nieuwe energieleverancier in Nederland. Frank Energie richt zich op het leveren van dynamische energiecontacten en biedt daarnaast alleen een soort modelcontract welke wordt ingezet wanneer een klant geen geschikte meter heeft die op afstand uitgelezen kan worden. Frank Energie is een antwoord op de veranderende wereld en heeft zich tot doel gesteld onder andere ongezonde winstmarges bij energieleveranciers aan te pakken en consumenten een alternatief te bieden.

Consumenten betalen bij Frank Energie de handelsprijs die op het moment van verbruik geldt op de markt. Frank Energie verdient aan de inkoop dus helemaal niets. Zij verdienen alleen aan de vaste kosten die gerekend worden aan klanten. Deze vaste kosten bedragen €60 per jaar per product. Neem je dus gas en stroom af, dan betaal je daarvoor de marktprijs plus €120 per jaar aan vaste kosten.

Betaalbaarheid:
Een nadeel bij Frank Energie is dat je nooit zeker bent van je kosten. Omdat de energieprijzen erg volatiel zijn, kan het ook zijn dat je energieprijzen extreem schommelen. Je hebt daar direct last van. Aan de andere kant geniet je ook gelijk van lagere tarieven op de wereldmarkt.

Al met al is Frank Energie erg goed betaalbaar en is het niet gemakkelijk een goedkopere energieleverancier te vinden. De dynamische contracten van Frank bieden zowel voordelen als nadelen.

Klantenservice:
De klantenservice van Frank Energie is goed bereikbaar, maar niet echt nodig. Via de app van Frank Energie kun je alle tarieven terugvinden en alle noodzakelijke dingen regelen. Via de app vindt je stroomtarieven per uur (deze zijn elk uur verschillend) en gasprijzen per dag. De tarieven voor de komende dag zijn aan het eind van de voorgaande dag beschikbaar. Je kunt zo al van tevoren inplannen wanneer het de volgende dag voordelig is om een elektrische auto op te laden of wasjes te draaien.

Groene energie:
Frank Energie levert alleen groene energie uit Nederland. Geen zorgen dus om ‘greenwashing’ met vergroeningscertificaten uit het buitenland. Alle energie wordt opgewekt op Nederlandse bodem.

Frank Energie

TEL: 020-7900114

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Frank Energie

Frank Energie energietarieven

Frank Energie heeft eigenlijk geen modelcontract omdat deze energieleverancier alleen dynamische energiecontracten aanbiedt. De energieleverancier hanteert wel vaste energietarieven voor klanten waarvan de meter niet (correct) op afstand uit te lezen is. Deze tarieven liggen overigens niet lager dan bij reguliere energieleveranciers.

Gasprijs: € 1,66 m³
Stroom enkel: € 0,40 kWh
Stroom normaal: € 0,40 kWh
Stroom daltarief: € 0,40 kWh
Leveringskosten: € 120,00 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Frank Energie

Terugleververgoeding Frank Energie

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: 100% van actuele beursprijs
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Frank Energie

Energiecontracten van Frank Energie

Frank Energie biedt dynamische energiecontracten waarmee je een energieprijs betaald die op elk bepaald moment geldt op de handelsmarkt. Dit is eigenlijk het enige contract dat wordt aangeboden door Frank Energie. Voor klanten die niet beschikken over een slimme meter is er een standaard modelcontract welke niet goedkoper of duurder is dan die van andere leveranciers.

Frank Energie - dynamisch energiecontract

Vaste kosten: € 120,00 per jaar o.b.v. gas én stroom
Leveringstarieven: Bekijk laatste tarieven op de website
Opmerkingen: Uurtarieven worden 24 uur van tevoren bekend gemaakt
Bekijken bij leverancier
Bekijken