Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Mega

Energieleverancier Mega

Energie van energieleverancier Mega

Mega

Mega is een Europese energieleverancier die energie levert in Frankrijk, België en Nederland. In Nederland is de energieleverancier in korte tijd erg populair geworden doordat deze erg aantrekkelijk geprijsde energiecontracten aanbiedt. Deze aantrekkelijk geprijsde contracten voorzien dan ook nog eens in de levering van 100% groene energie volgens de leverancier. Hier is wel het een en ander aan op te merken.

De tarieven van Mega zijn erg laag en deze energieleverancier is daarom vrijwel altijd terug te vinden in de top 5 van goedkoopste energieleveranciers. Ook de klantenservice van Mega wordt geroemd om de goede bereikbaarheid en het goede contact met klanten.

Betaalbaarheid:
Zoals gezegd biedt Mega goed betaalbare energiecontracten aan in de vorm van een variabel contract of in de vorm van een energiecontract met looptijd van 1 of 2 jaar. Huishoudens die geen gas geleverd krijgen kunnen helaas alleen kiezen voor het variabel (model)contract. Maar ook de tarieven van dit contract liggen al onder het prijsplafond van € 0,40 per kWh. Een zeer groot voordeel hiervan is dat ook wanneer je meer gebruikt dan gepland, er geen extra hoge tarieven gerekend worden.

Klantenservice:
De klantenservice van Mega is te bereiken op verschillende manieren. Het makkelijkste is contact te zoeken via de mail of telefonisch. Op een mailtje ontvang je snel antwoord. Ook bij telefonisch contact is er geen lange wachtrij, zoals bij veel andere leveranciers wel het geval is. De klantenservice van Mega wordt daarom ook beoordeeld als ‘uitstekend’.

Groene energie en duurzaamheid:
Mega claimt alleen duurzame energie te leveren uit Europa. Uit het stroometiket blijkt dan helaas 30% van deze energie afkomstig te zijn uit biomassacentrales (op papier ‘duurzaam’ maar met een nog hogere uitstoot dan kolen) en nog eens ruim 40% van waterkrachtcentrales (bekend van sjoemelstroom certificaten). Dat houdt in dat in werkelijkheid slechts 27% van de geleverde stroom echt duurzaam is. Maar daar is de prijs dan ook wél naar.

Mega

TEL: 010 - 88 000 88

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Mega

Mega energietarieven

Het modelcontract van Mega is voor iedereen af te sluiten, ook voor huishoudens zonder gas. De tarieven voor het modelcontract liggen laag en onder het prijsplafond. De tarieven voor het modelcontract worden maandelijks bijgewerkt, dus het kan zijn dat deze in een maand tijd extreem dalen óf stijgen. Aangezien het modelcontract dagelijks opzegbaar is, maakt dit niet heel veel uit. Je kunt immers direct weer overstappen.

Gasprijs: € 1,57 m³
Stroom enkel: € 0,29 kWh
Stroom normaal: € 0,29 kWh
Stroom daltarief: € 0,27 kWh
Leveringskosten: € 242,00 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Mega

Terugleververgoeding Mega

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: € 0,05 per kWh
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Mega

Energiecontracten van Mega

Mega levert energie op basis van een variabel (model)contract en op basis van verschillende vaste contracten. De vaste contracten zijn alleen beschikbaar voor huishoudens die zowel gas als stroom afnemen. Neem je geen gas af? Dan ben je veroordeeld tot het variabel (model)contract bij Mega.