Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier NextEnergy

Energieleverancier NextEnergy

Energie van energieleverancier NextEnergy

NextEnergy

Next Energy is een nieuwe Nederlandse energieleverancier die dynamische energiecontracten levert. Met het dynamisch energiecontract van Next Energy betaal je de handelstarieven voor stroom en gas. De energieleverancier verdient, net als het geval is bij andere dynamische contracten, aan de vaste kosten die je betaalt. Aan de inkoop van elektriciteit en gas wordt door Next Energy niet verdiend.

Next Energy hanteert zeer lage vaste kosten waardoor het een zeer voordelige energieleverancier is, zelfs wanneer deze vergeleken wordt met andere dynamische energiecontracten. De energieleverancier heeft een handige app voor klanten waarmee zij direct de huidige energieprijzen kunnen zien, maar ook bijvoorbeeld aan de gang kunnen gaan met slim laden. Naast het standaard dynamisch energiecontract, biedt Next Energy ook een modelcontract omdat dit nu eenmaal verplicht is. De kosten daarvoor liggen wel extreem hoog.

Betaalbaarheid:
Next Energy levert dynamische energiecontracten. Dit type contract is erg voordelig wanneer energieprijzen laag staan. Bij een vast contract dalen je tarieven immers niet wanneer de energieprijs daalt. Het tegenovergestelde is ook waar, wanneer de energieprijzen op een bepaalde dag erg hoog staan, betaal je direct dat tarief en geniet je niet een lager vast tarief. Toch is het zo dat Next Energy vrijwel altijd is terug te vinden in de top van goedkoopste energieleveranciers.

Klantenservice:
De klantenservice van Next Energy is makkelijk bereikbaar via verschillende kanalen. Heeft telefonisch contact de voorkeur? Dan kun je deze energieleverancier ook telefonisch bereiken. Daarnaast is de klantenservice benaderbaar via de app, via de chat op de website en via de mail. Omdat Next Energy een nieuwe energieleverancier is, zijn er nog niet veel klantenervaringen.

Groene energie:
Next Energy biedt alleen groene windenergie van Europese bodem (78% afkomstig uit Nederland en 22% wind uit de EU) en ondersteunt klanten daarnaast ook deze energie te gebruiken op tijdstippen waarop er een overschot aan elektriciteit beschikbaar is. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid je elektrische auto slim te laden. Op die manier wordt het net ontlast en genieten klanten van een laag energietarief.

NextEnergy

TEL: 030 203 5800

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van NextEnergy

NextEnergy energietarieven

Hoewel Next Energy wel een modelcontract biedt, is het niet verstandig deze af te sluiten. Dit contract is er omdat het voor energieleveranciers verplicht is een modelcontract beschikbaar te hebben en Next Energy hierop kan terugvallen wanneer een klant geen slimme meter heeft. Huishoudens die niet beschikken over een slimme meter is het af te raden zich in te schrijven bij Next Energy. De tarieven die je dan betaald zijn namelijk erg hoog.

Gasprijs: € 3,00 m³
Stroom enkel: € 1,00 kWh
Stroom normaal: € 1,00 kWh
Stroom daltarief: € 1,00 kWh
Leveringskosten: € 120,00 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij NextEnergy

Terugleververgoeding NextEnergy

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: 100% van actuele beursprijs
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van NextEnergy

Energiecontracten van NextEnergy

Next Energy biedt in principe alleen een dynamisch energiecontract. Hierbij betaal je de werkelijke handelsprijs voor je energie en betaal je daarnaast vaste kosten van €60 per jaar per product.

NextEnergy - dynamisch energiecontract

Vaste kosten: € 120,00 per jaar o.b.v. gas én stroom
Leveringstarieven: Bekijk laatste tarieven op de website
Opmerkingen: Uurtarieven worden 24 uur van tevoren bekend gemaakt
Bekijken bij leverancier
Bekijken