Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Oxxio

Energieleverancier Oxxio

Energie van energieleverancier Oxxio

Oxxio

Oxxio is met ruim 250.000 klanten een redelijk grote Nederlandse energieleverancier en maakt onderdeel uit van de Eneco Groep. Het aanbod van Oxxio bestaat uit een variabel contract en verschillende vaste contracten. Oxxio is één van de eerste energieleveranciers die weer een welkomstkorting aanbiedt bij een vast energiecontract. Door deze cashback acties is Oxxio vaak terug te vinden in de top 5 van goedkoopste energieleveranciers. Oxxio is bereikbaar op verschillende manieren, maar waarschuwt klanten die telefonisch contact willen opnemen wel voor langere wachttijden.
Oxxio scoort niet heel goed op het gebied van groene energie. De beschikbare energiecontracten bestaan uit 100% groene energie uit de EU. Daarvan komt 75% uit Nederland en de rest uit het buitenland.

Betaalbaarheid:
Doordat Oxxio welkomstkortingen biedt bij haar energiecontracten, zijn deze vaak terug te vinden in de top 5 van goedkoopste energiecontracten. Oxxio behoort daarmee zeker tot de goedkopere energieleveranciers.

Klantenservice:
Oxxio is bereikbaar via een chat, per mail en telefonisch. Klanten die telefonisch contact willen opnemen met de energieleverancier moeten rekening houden met lange wachttijden. Wachttijden van ruim een uur zijn niet uitzonderlijk. Mocht je contact met de klantenservice van Oxxio willen zoeken, dan is dat per mail of via de chat een stuk sneller.

Groene energie:
Oxxio scoort niet heel goed op het gebied van groene energie. Zo wordt nog bijna 16% van de stroom opgewekt met behulp van waterkracht. Vrijwel alle stroom afkomstig van waterkracht in Nederland bestaat uit grijze stroom waarvoor een certificaat uit het buitenland gekocht wordt om de stroom groen te mogen noemen. Het betreft vrijwel nooit stroom die daadwerkelijk is opgewekt met behulp van waterkracht.

Oxxio

TEL: 088 - 895 59 99

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Oxxio

Oxxio energietarieven

Het modelcontract van Oxxio is niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste. Vooral de vaste contracten van Oxxio scoren goed qua prijs. Het dynamisch modelcontract scoort gemiddeld.

Gasprijs: € 1,50 m³
Stroom enkel: € 0,38 kWh
Stroom normaal: € 0,38 kWh
Stroom daltarief: € 0,38 kWh
Leveringskosten: € 204,00 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Oxxio

Terugleververgoeding Oxxio

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: € 0,09 per kWh
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Oxxio

Energiecontracten van Oxxio

Oxxio biedt naast een standaard variabel modelcontract verschillende vaste contracten met een langere looptijd. Zijn er bij ons aanbiedingen van Oxxio beschikbaar? Dan zie je ze hieronder staan.