Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Pure Energie

Energieleverancier Pure Energie

Energie van energieleverancier Pure Energie

Pure Energie

Pure Energie is een Nederlandse energieleverancier en is al jaren terug te vinden in de top van duurzaamste energieleveranciers. Pure Energie levert alleen stroom van Nederlandse bodem, opgewekt met behulp van zonnepanelen of windmolens. Pure Energie wekt zelf genoeg duurzame energie op om maar liefst 100.000+ Nederlandse huishoudens van stroom te kunnen voorzien.

Pure Energie is niet de goedkoopste energieleverancier, maar is toch geregeld terug te vinden in onze top 10 van goedkoopste energiecontracten. Het gaat dan vaak om een actie waarbij een beloning of cashback wordt gegeven. Maar voor eenieder die op zoek is naar een échte groene energieleverancier (en opwekker) zal het kleine prijsverschil met de grijze energieleveranciers, niet een heel groot obstakel zijn.

De klantenservice van Pure Energie wordt als zeer goed beoordeeld en is bereikbaar via de app, telefonisch of via de mail. Er zijn geen (extreem) lange wachtrijen bij de klantenservice van Pure Energie en de gegeven hulp wordt in veruit de meeste gevallen omschreven als ‘aangenaam’.

Betaalbaarheid:
Pure Energie is geen erg goedkope energieleverancier, maar behoort ook zeker niet tot de duurste energieleveranciers. Ondanks dat de energiecontracten iets duurder uitvallen dan het geval is bij de goedkopere aanbieders, kiezen toch veel huishoudens bewust voor Pure Energie. En dat komt vooral omdat deze energieleverancier een uitstekende reputatie heeft als het gaat om het opwekken en verkopen van duurzame energie.

Klantenservice:
De klantenservice van Pure Energie is bereikbaar via de app, de mail of telefonisch. Het contact met de klantenservice van de energieleverancier wordt beoordeeld als zeer goed. Dat komt mede doordat er geen lange wachtrijen zijn bij telefonisch contact en doordat het contact met de klantenservice door de meeste klanten wordt omschreven als prettig.

Groene energie:
Pure Energie levert alleen groene energie van Nederlandse bodem. Vrijwel alle duurzame energie die Pure Energie verkoopt aan haar klanten, wordt door de energieleverancier zelf opgewekt. Er wordt geen stroom verkocht, voorzien van een zogenaamd waterkrachtcertificaat (sjoemelstroom). Daarnaast is Pure Energie druk bezig met het uitbreiden van het aantal windmolens.

Pure Energie

TEL: 088 10 13 000

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Pure Energie

Pure Energie energietarieven

Het modelcontract van Pure Energie is een variabel contract waarbij uitsluitend groene stroom wordt aangeboden opgewekt op Nederlandse bodem. Het variabel energiecontract scoort qua prijs gemiddeld. De prijzen voor het modelcontract van deze energieleverancier liggen in 2023 al vroeg weer onder het prijsplafond.

Gasprijs: € 1,48 m³
Stroom enkel: € 0,34 kWh
Stroom normaal: € 0,34 kWh
Stroom daltarief: € 0,34 kWh
Leveringskosten: € 215,76 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Pure Energie

Terugleververgoeding Pure Energie

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: € 0,15 per kWh - variabel contract
€ 0,095 per kWh - vast contract
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Pure Energie

Energiecontracten van Pure Energie

Pure Energie biedt een (variabel) modelcontract en daarnaast verschillende vaste contracten met verschillende looptijden. Hieronder zie je de energiecontracten van Pure Energie die je via ons kunt afsluiten.