Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Tibber

Energieleverancier Tibber

Energie van energieleverancier Tibber

Tibber

Tibber is een nieuwe energieleverancier op de Nederlandse markt en is actief sinds 2022. Het is een antwoord geweest op de extreme prijsstijgingen als gevolg van de energiecrisis. Tibber heeft zich destijds tot doel gesteld vooral huishoudens te kunnen laten besparen op de energierekening. Dat doen zij door inzicht te bieden in de handelsprijzen van energie. Via de app van Tibber zie je op elk moment van de dag wat de kosten voor stroom en gas op dat moment zijn. En zo houd je controle over de kosten en je verbruik.

Tibber rekent naast handelsprijzen ook lage vaste kosten. Tibber valt daardoor erg voordelig uit voor de meeste klanten. Mocht je niet beschikken over een slimme meter, dan is Tibber geen oplossing voor jou. Je betaalt dan namelijk de tarieven zoals bepaald in het modelcontract, maar die liggen, net als bij andere leveranciers van dynamische energiecontracten, extreem hoog.

Tibber biedt klanten verschillende handige tools, zoals de app waarmee je bijvoorbeeld je auto slim kunt laden met behulp van Tibber Pulse. Je auto wordt dan automatisch opgeladen op momenten waarop de stroomprijs laag ligt. Tibber Pulse fungeert ook gelijk als load balancer zodat er niet te veel gevraagd wordt en de stoppen springen. Naast Tibber Pulse biedt de energieleverancier meer opties om te besparen op energie zoals slim verwarmen of hulp bij het plaatsen/optimaliseren van zonnepanelen.

Betaalbaarheid:
Tibber is erg goed betaalbaar en is van de dynamische energieleveranciers de goedkoopste doordat de leverancier zeer schappelijke vaste kosten rekent van € 6 per product per jaar. Dat betekent dat wanneer je bij Tibber stroom afneemt, je daarvoor op jaarbasis slechts € 72 kwijt bent aan vaste kosten.

Klantenservice:
Tibber is bereikbaar via de app, chat, per mail en telefonisch. Telefonisch contact met Tibber kan enige tijd duren. Het is daarom aan te raden contact te zoeken met deze energieleverancier via de app, of anders via de mail.

Groene energie:
Tibber levert alleen 100% groene stroom van Nederlandse bodem. Geen waterkracht certificaten uit het buitenland dus en ook geen zorgen om sjoemelstroom. Voor elke kWh die je verbruikt bij Tibber wordt gegarandeerd een Kwh opgewekt in Nederland met behulp van zon of windenergie. Verder zet Tibber in op energie besparen bij haar klanten met de boodschap ‘de groenste stroom is de stroom die je niet verbruikt’.

Tibber

TEL: 020 809 8888

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Tibber

Tibber energietarieven

Het modelcontract van Tibber is extreem duur. Het is dan ook niet de bedoeling het modelcontract af te sluiten bij deze energieleverancier. Stap je over naar Tibber, sluit dan een dynamisch energiecontract af. Sluit je een dynamisch energiecontract af, maar beschik je niet over een slimme meter? Dan word je alsnog overgezet naar het modelcontract.

Gasprijs: € 0,00 m³
Stroom enkel: € 1,35 kWh
Stroom normaal: € 1,35 kWh
Stroom daltarief: € 1,35 kWh
Leveringskosten: € 72,00 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Tibber

Terugleververgoeding Tibber

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: 100% van actuele beursprijs
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Tibber

Energiecontracten van Tibber

Tibber biedt naast een dynamisch energiecontract ook een modelcontract. Het modelcontract tonen wij niet in de resultaten hieronder omdat het niet de bedoeling is deze af te sluiten.

Tibber - dynamisch energiecontract

Vaste kosten: € 72,00 per jaar o.b.v. gas én stroom
Leveringstarieven: Bekijk laatste tarieven op de website
Opmerkingen: Uurtarieven worden 24 uur van tevoren bekend gemaakt
Bekijken bij leverancier
Bekijken