Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Vattenfall

Energieleverancier Vattenfall

Energie van energieleverancier Vattenfall

Vattenfall

Vattenfall is een Zweeds staatsbedrijf en is tevens actief energieleverancier en energieopwekker in Nederland. Vattenfall heeft zich tot doel gesteld binnen één generatie fossielvrij te zijn. In de resultaten van Vattenfall is te zien dat de uitstoot van het bedrijf snel naar beneden gaat na de verkoop van de bruinkoolactiviteiten in Duitsland in 2016. Het bedrijf moet volledig fossielvrij zijn in 2050.

In Nederland biedt Vattenfall verschillende soorten energiecontracten en verzorgt het ook de stadsverwarming in verschillende grote steden in Nederland, waaronder ook Amsterdam en Rotterdam. De stadsverwarming van Vattenfall is overigens aan de dure kant.

De contracten van Vattenfall zijn goed betaalbaar, vooral de energiecontracten voor een langere periode. Wel is het zo dat vooral de energiecontracten waarbij grijze energie geleverd wordt erg goedkoop zijn. Verder richt het bedrijf zich dus ook op het opwekken van groene energie en is het bedrijf hard op weg de eigen uitstoot drastisch terug te brengen.

Betaalbaarheid:
De energiecontracten van Vattenfall zijn goed betaalbaar. Vooral de contracten waarbij grijze energie geleverd wordt zijn aantrekkelijk geprijsd. Daarnaast heet Vattenfall geregeld acties waarbij nieuwe klanten een welkomstkorting ontvangen. Verder biedt het bedrijf stadsverwarming in verschillende groet steden, maar rekent daarvoor wel de hoofdprijs.

Klantenservice:
Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met de Vattenfall klantenservice. Dat kan telefonisch, maar ook via Whatsapp, je Vattenfall account (alleen voor klanten) of de Vattenfall Energie app. Daarnaast kun je chatten met chatbot Nina die verschillende simpele vragen kan beantwoorden en je ook kan doorsturen.

Groene energie:
Vattenfall doet erg zijn best een groene energieleverancier te zijn/worden en slaagt daar aardig in. Een steeds groter gedeelte van de door Vattenfall opgewekte energie gebruikt daarvoor een duurzame techniek zoals windmolens of zonnepanelen. Tegelijkertijd worden activiteiten van het bedrijf die vervuilend zijn afgestoten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de bruinkoolactiviteiten die door Vattenfall zijn afgestoten in Duitsland.

Vattenfall

TEL: 0900-0808

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Vattenfall

Vattenfall energietarieven

Het modelcontract van Vattenfall scoort gemiddeld en is daarmee niet erg duur, maar ook niet goedkoop. De vaste contracten bieden echter vaak een welkomstkorting. Deze vaste energiecontracten zijn daarom wel vaak terug te vinden in de top 5 van goedkoopste energiecontracten. Wek je meer stroom op dan je verbruikt en ga je terugleveren? Dan biedt Vattenfall helaas een erg lage terugleververgoeding. In dit geval kun je beter kiezen voor een andere energieleverancier.

Gasprijs: € 1,28 m³
Stroom enkel: € 0,28 kWh
Stroom normaal: € 0,28 kWh
Stroom daltarief: € 0,28 kWh
Leveringskosten: € 319,00 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Vattenfall

Terugleververgoeding Vattenfall

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: € 0,076 per kWh
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Vattenfall

Energiecontracten van Vattenfall

Vattenfall biedt verschillende energiecontracten. Allereerst is er het standaard variabel modelcontract. Daarnaast biedt deze energieleverancier vaste contracten met verschillende looptijden. Hieronder zie je alle energiecontracten van Vattenfall die op het moment bij ons beschikbaar zijn.