Energie vergelijken & Energienieuws

Variabele contracten goedkoper per 1 juli

Variabele contracten goedkoper per 1 juli

Variabele contracten goedkoper per 1 juli

Energieleverancier Eneco geeft aan per 1 juli 2019 de tarieven voor gas en licht enigszins te verlagen. Deze prijsverlaging zat er al aan te komen. De tarieven van vaste contracten gingen namelijk al langer naar beneden. Omdat de tarieven van variabele contracten slechts tweemaal per jaar gewijzigd worden, worden de prijsverlagingen voor variabele energiecontracten pas per 1 juli doorgevoerd. Of ander energieleveranciers het voorbeeld van Eneco gaan volgen is nog niet helemaal bekend. De prijsdaling bij Eneco lijkt misschien groot, maar Eneco biedt dan ook het duurste variabele contract. Nuon heeft al wel aangegeven de prijzen lichtjes te gaan verlagen voor klanten met een variabel contract. Daarbij wordt aangeraden de maandelijkse premies niet te verlagen.


Maandbedrag niet aanpassen

Het aanpassen van de maandelijkse premie wordt door de energieleveranciers afgeraden. Door de stijgende energiebelastingen gaat de prijs namelijk ook weer iets omhoog. Daarnaast is de kans groot dat de energieprijzen in de volgende termijn weer gaan stijgen. Wanneer je dan vergeet de termijnbedragen weer omhoog te zetten, is de kans groot dat er een aardige eindafrekening verstuurd gaat worden.


Vast contract nog steeds goedkoper

Ondanks de prijsdalingen bij de variabele contracten, is het nog steeds een stuk voordeliger om over te stappen naar een vast contract. Zelf met de oude tarieven van een vast contract ben je nog goedkoper uit dan met de nieuwe lagere variabele tarieven. Huishoudens die op het moment energie geleverd krijgen op basis van variabele tarieven, kunnen extra veel besparen door nu over te stappen van energieleverancier. De tarieven gaan namelijk nog steeds naar beneden.


Overstappen loont nog steeds

Zoals gezegd besparen vooral huishoudens die in deze goedkopere tijd overstappen een aardig bedrag. Ook met de overstap naar een ander variabel contract kunnen huishoudens besparen op de energiekosten. Het vergelijken van energieprijzen kan daarom nooit kwaad.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren