Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Powerpeers

Energieleverancier Powerpeers

Energie van energieleverancier Powerpeers

Powerpeers

Powerpeers is een Nederlandse energieleverancier en dochterbedrijf van Vattenfall, welke is opgezet met als doel het mogelijk te maken duurzaam opgewekte energie te delen met mensen in de buurt. Wek je meer energie op dan je verbruikt? Dan kun je via Powerpeers jouw duurzaam opgewekte energie delen met mensen in de buurt. Mensen in de buurt kunnen vervolgens zien waar hun verbruikte energie vandaan komt en hebben de mogelijkheid om zelf aan te geven van welke bron zij energie geleverd willen krijgen. Dat kan een buurman zijn met zonnepanelen, of in het geval deze niet genoeg opwekt, aangevuld worden met zonne-energie vanuit het lokale zonnepark. Op die manier wordt stroom lokaal geleverd, wat ook een positief effect heeft op het landelijk energienetwerk.

Powerpeers levert naast duurzaam opgewekte stroom ook geregeld groen gas. In verband met een zeer krap aanbod van groen gas, kan het zo zijn dat het op dit moment niet mogelijk is groen gas af te nemen bij Powerpeers.

Powerpeers is bereikbaar via de mail, Whatsapp of telefonisch. De klantenservice van Powerpeers wordt over het algemeen beoordeeld als goed. Prijzen zijn bij Powerpeers daarentegen erg verschillend. Op sommige uitzonderlijke momenten is Powerpeers terug te vinden in de top 5 van goedkoopste energieleveranciers, maar dat komt helaas niet heel vaak voor.

Betaalbaarheid:
Powerpeers is aan de prijzige kant en is in 2023 één van de laatste energieleveranciers die energie aanbiedt tegen een tarief onder het prijsplafond. De leverancier biedt zowel een variabel als vast energiecontract. Beide typen contracten zijn in veruit de meeste gevallen duurder dan die van concurrenten.

Klantenservice:
De Powerpeers klantenservice is bereikbaar via de mail, via Whatsapp of lekker ouderwets telefonisch. Ook is het mogelijk via je Powerpeers dashboard contact op te nemen met de klantenservice. Het dashboard van Powerpeers is overigens erg handig en intuïtief.

Groene energie:
Powerpeers levert 100% groene stroom van Nederlandse bodem en investeert ook alleen in de opwekking van duurzame energie. Dat zorgt ervoor dat Powerpeers een groenscore van maar liefst 100% krijgt. Voor écht groene energie zit je bij deze energieleverancier dus wel goed.

Powerpeers

TEL: 020 220 2300

Bezoek website »

Vergelijk energie

Postcode: Huisnr:
Postcode:
Huisnr:

Het modelcontract van Powerpeers

Powerpeers energietarieven

Zoals gezegd liggen de energietarieven van Powerpeers aan de hoge kant. Dat geldt voor zowel de tarieven van het variabel modelcontract als voor de tarieven van de vaste energiecontracten die Powerpeers aanbiedt. Daar staat tegenover dat je 100% groene stroom afneemt van een zelf te kiezen bron in de buurt.

Gasprijs: € 1,21 m³
Stroom enkel: € 0,28 kWh
Stroom normaal: € 0,28 kWh
Stroom daltarief: € 0,28 kWh
Leveringskosten: € 288,00 p/j
Naar modelcontract

Salderen en terugleveren bij Powerpeers

Terugleververgoeding Powerpeers

Heb je zonnepanelen en lever je per saldo meer terug aan het net dan dat je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Het is dan nuttig de terugleververgoedingen te vergelijken om er voor te zorgen dat je het maximale haalt uit de door jou opgewekte energie.


Let op! 95% van de huishoudens met zonnepanelen komen niet in aanmerking voor de terugleververgoeding omdat zij over een langere periode meer stroom verbruiken dan terugleveren. Zij maken automatisch gebruik van de salderingsregeling.

Terugleveringstarief: € 0,11 per kWh
Salderen: 100% van contracttarief

De beschikbare energiecontracten van Powerpeers

Energiecontracten van Powerpeers

Powerpeers biedt alleen een standaard variabel modelcontract en enkele vaste energiecontracten met verschillende looptijden. Het variabel contract van Powerpeers behoort tot de duurste modelcontracten bij ons bekend. De vaste energiecontracten van Powerpeers, beschikbaar vanaf 1 jaar, liggen prijstechnisch een stuk beter. Zijn er via ons energiecontracten van Powerpeers beschikbaar, dan zie je die hieronder.