Energie vergelijken & Energienieuws

De juiste kantoorverlichting: belangrijker dan je denkt!

De juiste kantoorverlichting: belangrijker dan je denkt!

De juiste kantoorverlichting: belangrijker dan je denkt!

Werkgevers worden steeds bewuster van de invloed van de werkvloer op de werknemer. Gezondheid, veiligheid en hygiëne zijn hierbij key. Een goed punt om bij stil te staan tijdens een verhuizing en/of verbouwing van de kantoorruimte. Meer en meer kantoorruimtes zijn voorzien van een luchtcirculatiesysteem, alarmsystemen en nooduitgangen. Ergonomische bureaus en stoelen op hun beurt zijn amper weg te denken uit het kantoorbeeld. Maar wist je dat verlichting een sterke invloed heeft op het bioritme van werknemers en zodoende stevig bijdraagt aan de prestaties van het bedrijf?


Uitstraling versus gezondheid

Juist deze wetenschap zorgt ervoor dat de meningen op de werkvloer wel eens botsen. De één ziet de verlichting als belangrijk onderdeel van de uitstraling en warmte van het kantoor, de ander vindt deze uitstraling volledig ondergeschikt aan de gezondheid van de werknemer. Bij deze tweestrijd komt vervolgens ook nog eens kijken dat de ruimte voldoende verlicht moet zijn en dat de juiste kleur wordt gekozen. Daarin moet vervolgens het compromis ontstaan en dat kan ervoor zorgen dat de eens zo eenvoudige keuze toch moeilijker wordt.


Panelen, panelen, panelen!

Als je zoekt naar bedrijfsverlichting kom je al gauw uit op ouderwetse TL-verlichting, terwijl dat vandaag de dag absoluut niet meer de enige mogelijkheid is. Een goed compromis voor de voorheen beschreven tweestrijd is het LED-paneel. Deze verlichtingspanelen, die o.a. worden gefabriceerd door A-merken als Philips, Noxion en Ledvance, zijn dé manier om de juiste verhouding te vinden tussen uitstraling en gezondheid. De verlichtingspanelen voldoen namelijk aan ARBO-vereisten en zijn verkrijgbaar in warm wit (3000k), natuurlijk wit (4000k) en daglicht (6500k). Zo kan er altijd worden gekozen voor een zachtere kleur licht, waardoor de uitstraling van het kantoor er niet onder lijdt. Met formaten 60x60cm en 30x120cm voldoen de LED-panelen daarnaast aan de vraag naar voldoende verlichting. En het mooiste van dit alles is dat de panelen energiezuinig zijn!

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren