Energie vergelijken & Energienieuws

Enzym zet waterstofgas om in elektriciteit

Enzym zet waterstofgas om in elektriciteit

Enzym zet waterstofgas om in elektriciteit

Het is wetenschappers gelukt waterstofgas om te zetten in elektriciteit met behulp van een enzym. Het speciale enzym, genaamd Huc, wordt gewonnen uit gekweekte bodembacteriën en is verrassend effectief in het opvangen en omzetten van waterstofgas. Zo goed zelfs dat het enzym waterstofgas uit de lucht kan halen. Het opgevangen waterstofgas wordt vervolgens omgezet naar elektriciteit. Op deze manier zorgt Huc ervoor dat lucht omgezet wordt in elektriciteit. Op het moment is het onderzoekers nog niet duidelijk hoe Huc zo efficiënt kan zijn in het omzetten van waterstofgas naar elektriciteit. Daarnaast wordt Huc nu nog in zeer kleine hoeveelheden geproduceerd. De productie van Huc moet omhoog. Daarna kan er getest gaan worden met kleinere apparaten zoals een mobiel of horloge. De eerste stap is om Huc in te zetten bij deze apparaten zodat een batterij niet meer nodig is. Vervolgens kan getest gaan worden op grotere schaal.


Wat kunnen we ermee?

Op het moment kunnen we er nog niks mee. Wanneer de eerste tests succesvol zijn afgerond, zal in eerste instantie gewerkt gaan worden aan het toevoegen van Huc aan kleine apparaten zoals een mobiel of horloge. Door het apparaat vervolgens te voorzien van een voorraad geconcentreerd waterstof, kan Huc ervoor zorgen dat het apparaat werkt zonder conventionele batterij. Nadat deze tests zijn afgerond kan gewerkt gaan worden aan grotere toepassingen.

Op het moment hebben we aan Huc dus nog niet veel, maar de potentie is er zeker.


Meer onderzoek nodig

De potentie van Huc is zoals gezegd groot. Het zou in principe in de plaats kunnen komen van fossiele brandstoffen, maar daar liggen nog wel decennia onderzoeken en experimenten aan vooraf. Mocht het lukken genoeg Huc te produceren en een alternatieve batterij te ontwikkelen met behulp van Huc, dan kan dit nieuwe type batterij wel eens de opvolger van de conventionele batterij worden.

Bron & meer informatie: https://scientias.nl/dit-speciale-enzym-zet-lucht-om-in-elektriciteit-een-veelbelovende-nieuwe-energiebron/

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren