Energie vergelijken & Energienieuws

Energieleverancier Vandebron biedt binnenkort dynamisch energiecontract

Energieleverancier Vandebron biedt binnenkort dynamisch energiecontract

Energieleverancier Vandebron biedt binnenkort dynamisch energiecontract

Energieleverancier Vandebron heeft bekend gemaakt klanten binnenkort naast een variabel en vast contract, ook de mogelijkheid te gaan bieden een dynamisch energiecontract af te sluiten. Het bedrijf kiest hiervoor omdat het zichzelf tot missie heeft gesteld onze samenleving te gaan vergroenen, en het aanbieden van een dynamisch energiecontract hieraan kan bijdragen. Een belangrijk onderdeel van het vergroenen van onze samenleving zal volgens de energieleverancier (gaan) bestaan uit het verbruiken van energie op de juiste momenten, namelijk wanneer er een overvloed is aan duurzaam opgewekte energie en de vraag laag is. Een dergelijk moment leent zich bij uitstek om bijvoorbeeld tegen zeer aantrekkelijk (soms zelfs negatief) tarief een elektrische auto op te laden of de was te gaan doen. In het geval van het opladen van een elektrische auto op momenten dat de stroomprijs laag ligt, spreken we van slim laden. Met verschillende nieuwere modellen kun je de opgeladen auto op een later moment weer inzetten als thuisaccu.


Over het dynamisch energiecontract

Met een dynamisch energiecontract krijg je energie geleverd tegen de op dat moment geldende handelsprijzen op de energiemarkt. Stroom wordt met een dynamisch energiecontract geleverd tegen de op dat moment geldende handelstarieven en hetzelfde geldt voor gas. Ligt de gasprijs hoog? Dan is dat direct merkbaar op je energierekening. Daalt de gasprijs? Dan is dat ook direct te merken aan de kosten voor energie.

Met een dynamisch energiecontract worden uurtarieven een dag van tevoren bekend gemaakt. Je kunt daardoor een dag van tevoren al anticiperen op het verbruik van de komende dag. Zo zou je op vrijdag al kunnen zien dat de stroomprijzen op zaterdag negatief gaan worden in de middag. Je kunt dan alvast het opladen van de auto en het draaien van de was inplannen op deze momenten.

Met een dynamisch energiecontract zorg je er ook voor dat de opwekking van groene stroom minder stil komt te liggen. Nu is het zo dat hele windparken stilgelegd kunnen worden, omdat het net vol zit en er niet genoeg afnemers zijn. Dat is natuurlijk zonde van de energie die opgewekt had kunnen worden. Hoewel het omzetten van stroom naar waterstof in de nabije toekomst een oplossing kan bieden, is het op het moment zo dat deze energie alleen verbruikt kan worden. Soms dus zelfs tegen een negatieve prijs.


Over Vandebron

Vandebron is ontstaan als initiatief om groene stroom te leveren rechtstreeks van de bron. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende bronnen bij jou in de buurt. Kies je voor de boer om de hoek met windmolens? Dan koopt Vandebron de door jou verbruikte energie in bij deze boer.

Voor een energieleverancier met groen karakter is het niet meer dan een logische volgende stap om ook dynamische energiecontracten te gaan aanbieden. Het versnelt namelijk de energietransitie door deze efficiënter te maken, en dit zal bijdragen aan de uiteindelijke complete overschakeling naar duurzame energie in Nederland.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren