Energie vergelijken & Energienieuws

Gasprijs daalt naar vooroorlogs niveau

Gasprijs daalt naar vooroorlogs niveau

Gasprijs daalt naar vooroorlogs niveau

De actuele gasprijs ligt op het moment van schrijven op nog geen €80 per MWh. De verklaring hiervoor moet gezocht worden in de relatief zachte winter en de gasvoorraden die goed op orde zijn. Op de piek lag deze prijs op ruim €350 per MWh. Met de huidige prijzen zijn we weer terug op het niveau van voor de oorlog. Hoe snel je kunt profiteren van deze lagere gasprijzen is afhankelijk van het type energiecontract dat je hebt.


Wanneer profiteren consumenten van de lage gasprijs?

Consumenten die energie geleverd krijgen op basis van een zogenaamd dynamisch energiecontract waarbij energieprijzen dagelijks worden aangepast aan de huidige marktprijs, profiteren vrijwel direct van de lagere gasprijzen. Consumenten die nog aangesloten zijn bij een energieleverancier welke gas inkoopt voor langere periodes, zullen mogelijk nog maanden moeten wachten op een prijsdaling. Voor deze consumenten is het zeer aan te raden eens te kijken naar een dynamisch energiecontract.


Gasprijs ligt lager dan energieplafond

In de afgelopen weken is het energie prijsplafond afgerond. Daarin is bepaald dat de maximale gasprijs voor huishoudens is vastgesteld op €1,45 per kubieke meter. De actuele gasprijs ligt per kubieke meter echter een stuk lager, namelijk ronde de €0,90 per kubieke meter. Het lijkt daarmee weer lonend over te stappen van energieleverancier. Mocht dat lukken, probeer dan de overstap te maken naar een energieleverancier die levert tegen handelsprijs. Het betreft hier een variabel contract, dus je kunt direct weer overstappen wanneer de prijzen voor langere tijd omhoog dreigen te gaan.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren