Energie vergelijken & Energienieuws

Geld besparen met zonnepanelen

Geld besparen met zonnepanelen

Geld besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn steeds meer in trek. Ze zijn tegenwoordig een stuk betaalbaarder dan vroeger, waardoor steeds meer mensen besluiten om ze aan te schaffen. Waarom? Omdat je met zonnepanelen op termijn veel geld kunt besparen. Lees er hier alles over.

Zonnepanelen zijn om meerdere redenen een populaire investering. Zo zijn ze van veel belang voor het milieu, aangezien ze schone energie produceren, die tot wel dertig keer minder C02 uitstoot dan energie van kolen of gas. Naast het milieu, is ook je eigen portemonnee ermee geholpen. Natuurlijk kosten zonnepanelen je in eerste instantie veel geld. Maar door het hoge rendement dat ze je opleveren, houd je veel geld over, waardoor de zonnepanelen zichzelf op termijn terugverdienen. Het kopen van zonnepanelen is dus altijd een investering. Dat werkt zo: voor een gemiddeld huishouden heb je zo’n acht à veertien zonnepanelen nodig, wat je zo’n 11.700 euro kost. Hier bespaar je jaarlijks zo’n 1.200 euro mee, wat inhoudt dat je de panelen al na tien jaar hebt terugverdiend.


Winst

Zodra de zonnepanelen zichzelf eenmaal terugverdiend hebben, brengen ze geld in het laadje. En aangezien zonnepanelen een hele lange levensduur hebben, blijven ze dat voor nog heel wat jaren doen. Die lange levensduur is te danken aan het feit dat zonnepanelen geen bewegende onderdelen bevatten, waardoor er geen mechanische slijtage kan optreden. Hierdoor gaan zonnepanelen wel 25 jaar mee. Dat betekent dat ze nog zeker 15 jaar winstgevend zijn als je ze na tien jaar hebt terugverdiend.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren