Energie vergelijken & Energienieuws

Groene stroom voor jouw bedrijf met zonnepanelen

Groene stroom voor jouw bedrijf met zonnepanelen

Groene stroom voor jouw bedrijf met zonnepanelen

In de moderne bedrijfsvoering wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een uitstekende manier om je bedrijf groener te maken en tegelijkertijd kosten te besparen, is door zonnepanelen te installeren. In deze blogpost duiken we dieper in de voordelen van groene stroom voor bedrijven en hoe je het meeste uit zakelijke zonnepanelen kunt halen.


De voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

Het aanschaffen van zonnepanelen voor je bedrijf biedt diverse voordelen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

• Lagere energiekosten: een van de meest directe voordelen is de besparing op je energierekening. Zonnepanelen wekken energie op die je zelf kunt gebruiken, waardoor je minder afhankelijk bent van het energienet.
• Subsidies en regelingen: de overheid biedt verschillende subsidies en belastingvoordelen voor bedrijven die investeren in zonne-energie. Dit maakt de investering nog aantrekkelijker.
• Onafhankelijkheid van het energienet: met zonnepanelen word je minder afhankelijk van fluctuaties in energietarieven en energieleveranciers. Dit geeft je bedrijf meer stabiliteit en voorspelbaarheid in de energiekosten.


Hoeveel zonnepanelen heeft jouw bedrijf nodig?

Het bepalen van het aantal benodigde zonnepanelen voor jouw bedrijf is cruciaal voor een rendabele investering. Dit kan eenvoudig worden berekend met de volgende factoren:

1. Energieverbruik in kWh op jaarbasis: als je niet precies weet wat het verbruik is, kan het CBS je een overzicht geven van het gemiddelde verbruik per m², afhankelijk van de grootte van je pand en de sector waarin je actief bent.
2. Vermogen van de zonnepanelen: moderne zonnepanelen hebben een vermogen van ongeveer 430 wattpiek per paneel.
3. Rekenfactor voor opbrengst: in Nederland wordt vaak een rekenfactor van 0.85 gebruikt om de opbrengst van zonnepanelen te berekenen.

Een eenvoudige berekening is als volgt: deel je jaarlijkse energieverbruik door het vermogen van de zonnepanelen vermenigvuldigd met de rekenfactor (0.85). Dit geeft je een goede indicatie van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt.


Zakelijke zonnepanelen: slim investeren

Het zakelijk zonnepanelen kopen is een slimme investering voor de toekomst. Naast de eerder genoemde voordelen zijn er ook specifieke toepassingen voor verschillende soorten bedrijven. Zo zijn zonnepanelen ideaal voor MKB-bedrijven met een dak of stuk grond beschikbaar. Ook voor industriebedrijven zijn zonnepanelen een interessante optie vanwege de vaak grote beschikbare oppervlakten.


Energievanzelf: jouw partner in groene energie

Bij het kiezen van zonnepanelen voor je bedrijf is het belangrijk om een betrouwbare partner te hebben. Energievanzelf biedt diverse hulpmiddelen om je te helpen de beste keuzes te maken. Zo kun je eenvoudig tarieven vergelijken, je netbeheerder vinden, en inzicht krijgen in je gasregio en bijbehorende toeslagen. Deze tools maken het eenvoudig om de overstap naar duurzame energie te maken zonder dat je veel tijd kwijt bent aan onderzoek.

Energievanzelf helpt je ook om actuele gasprijzen te volgen, wat essentieel is in de huidige markt waar de gasprijs vaak fluctueert. Door inzicht te krijgen in de gasprijzen kun je beter anticiperen op toekomstige energietarieven en strategische beslissingen nemen voor je bedrijf.


Subsidies en regelingen voor zakelijke zonnepanelen

Naast de besparingen op energiekosten kun je als bedrijf ook profiteren van verschillende subsidies en regelingen. De overheid stimuleert de overgang naar duurzame energiebronnen, en biedt daarom aantrekkelijke financiële voordelen voor bedrijven die investeren in zonne-energie. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de SDE++-subsidie. Deze subsidies kunnen een aanzienlijk deel van de investeringskosten dekken, waardoor de terugverdientijd van zonnepanelen nog korter wordt.


Toekomstbestendig ondernemen met groene stroom

Door te kiezen voor zonnepanelen maak je jouw bedrijf niet alleen duurzamer, maar ook toekomstbestendig. Je reduceert je CO2-uitstoot, bespaart op energiekosten en maakt gebruik van natuurlijke energiebronnen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het imago van je bedrijf. Steeds meer klanten en partners hechten waarde aan duurzaamheid, en met groene stroom kun je je onderscheiden in de markt.

In conclusie, groene stroom voor jouw bedrijf met zonnepanelen is een slimme zet. Het biedt tal van voordelen, van kostenbesparingen tot subsidies, en draagt bij aan een duurzame toekomst. Energievanzelf staat klaar om je te helpen bij elke stap van dit proces, zodat je met vertrouwen kunt investeren in zonne-energie.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren