Energie vergelijken & Energienieuws

Groene webhosting: wat houdt het in en welke partijen doen er wat mee?

Groene webhosting: wat houdt het in en welke partijen doen er wat mee?

Groene webhosting: wat houdt het in en welke partijen doen er wat mee?

Sinds de komst van het internet is het aantal websites sterk toegenomen. Er zijn ontzettend veel mensen die een eigen website hebben opgestart om producten te kunnen verkopen, diensten aan te kunnen bieden, enzovoorts. Aan de wildgroei aan websites zit echter ook een nadeel! Voor ieder van deze websites moet ruimte vrij worden gemaakt op servers. Aanbieders van hosting hebben hun klantenkring sterk zien groeien in de afgelopen jaren, waardoor ook het aantal in gebruik zijnde servers toenam. Om te voorkomen dat al deze servers grijze stroom verbruiken, is groene webhosting steeds populairder geworden.


De definitie van groene webhosting voor internetondernemers

Onder groene webhosting verstaan we webhosting vanuit een groen datacenter. Dat wil zeggen, dat de servers in een datacenter staan die volledig op groene energie draait. In plaats van de aanvoer van grijze stroom, maken deze datacenters gebruik van groene stroom. Deze groene stroom kan zelf worden opgewekt middels zonnepanelen op het dak van een datacenter, of worden aangevoerd door een energieleverancier.

Tip: groene energie van energieleveranciers is vaak minder groen dan mensen denken. Het betekent namelijk niets meer, dan dat een energieleverancier investeert in groene certificaten. Ofwel, in duurzame projecten over de wereld.


Aanbieders van groene webhosting vermelden dit

Wanneer je verschillende aanbieders van webhosting met elkaar vergelijkt, zal al snel opvallen welke aanbieders groene webhosting mogelijk maken. Vaak wordt dit duidelijk op de website van een hostingpartij aangegeven. Let hierbij niet alleen op het verschil tussen groene- en grijze webhosting. Kijk ook wat bedrijven zelf doen om duurzamer te werk te gaan. Op welke manier gaan deze bedrijven bijvoorbeeld om met het energieverbruik binnen hun bedrijfspand. Het komt regelmatig voor dat er binnen bedrijfspanden onnodig veel energie wordt verbruikt, ondanks het feit dat ze groene webhosting aanbieden.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren