Energie vergelijken & Energienieuws

Energielabel voor bedrijfspanden naar minimaal label-C

Energielabel voor bedrijfspanden naar minimaal label-C

Energielabel voor bedrijfspanden naar minimaal label-C

Per 2023 is het voor bedrijfspanden verplicht om minimaal over een label-C te beschikken. Bedrijfspanden worden geclassificeerd tussen energieklassen A tot en met G. Waarbij A het meest gunstig is en label-G aangeeft dat het pand veel energie verbruikt. Het label van het pand wordt door een EPA-adviseur bepaald.


Hoe werkt een energielabel aanvragen?

Een energielabel voor een bedrijfspand aanvragen kan gemakkelijk online, bijvoorbeeld op Bedrijfsenergielabels.nl. Wanneer je contact opneemt met een dergelijk bedrijf, zal er allereerst een inspectie van een adviseur plaatsvinden. Tijdens deze inspectie worden er een aantal notities gemaakt op het gebied van energiezuinigheid van het pand. Deze gegevens worden later op kantoor uitgewerkt in een energierapport, waarin je ook het energielabel vindt.


Minimaal label-C per 2023

De nieuwe regeling op het gebied van het energielabel voor bedrijfspanden houdt in dat alle panden die groter zijn dan 100m2 over minimaal een energielabel C moeten beschikken. In Nederland zijn er nog veel bedrijfspanden die geen energielabel C hebben, daarom zullen er veel pandeigenaren zijn die energiebesparende maatregelen moeten treffen voor minimaal een label-C. Bij het aanvragen van een energielabel ontvang je ook een rapport met daarin mogelijke maatregelen voor een beter energielabel.


Energielabel verplicht voor pandeigenaren

In 2023 wordt minimaal een energielabel C verplicht, maar wist je dat er tegenwoordig ook al een energielabel verplichting geldt? Iedere pandeigenaar is namelijk verplicht om over een energielabel te beschikken bij verkoop of verhuur van het pand. Als er geen energielabel aanwezig is riskeer je als pandeigenaar een hoge boete. Heb je nog geen energielabel? Vraag dan een energielabel voor je bedrijfspand aan. Een energielabel afgegeven door een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf is maar liefst 10 jaar geldig. Wat betekent dat je dus voor de komende 10 jaar voldoet aan de verplichting.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren