Wat te doen bij een kapotte verwarming?

Wat te doen bij een kapotte verwarming?
Een kapotte verwarming vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Als gevolg van de kapotte verwarming zult u een lange tijd in een koude ruimte moeten verblijven. Wat kunt u in zo’n situatie het beste doen? In dit artikel vertellen we u hier meer over. Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een ervaren specialist op het gebied van een cv-ketelreparatie in Tilburg. Deze specialist vertelde ons onder meer, dat veel mensen de noodzaak van het regelmatig onderhouden van cv-ketels vergeten. Door de cv-ketel eens per twee jaar te laten onderhouden, kunnen beginnende slijtages al in een vroeg stadium worden aangepakt.

Zelf de cv-ketel resetten bij een storing
Allereerst kunt u de kapotte cv-ketel in uw woning zelf proberen te resetten. In de handleiding van uw cv-ketel staat stapsgewijs beschreven hoe het resetten van de cv-ketel in z’n werk gaat. Mocht u deze handleiding per ongeluk verloren zijn of niet bij de hand hebben, dan kunt u een digitale versie op internet downloaden. Kijk voor een digitale versie van de handleiding op de website van uw producent. Mocht het resetten van de cv-ketel geen effect hebben, dan kunt u een loodgieter bij u in de buurt inschakelen.

Hulp van een loodgieter bij kapotte cv-ketels
Veel loodgietersbedrijven bieden een 24-uursservice aan. Dit betekent dat u met spoed een loodgieter in kunt schakelen. Deze spoedloodgieter is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken voor hulp. Over het algemeen zal het een loodgieter lukken om binnen een half uur bij u te zijn om hulp te bieden. De loodgieter loopt de cv-ketel na op slijtage aan onderdelen. Door de versleten onderdelen te vervangen, is de cv-ketelstoring in veel gevallen verholpen. Ook het reinigen van de binnenzijde van de cv-ketel kan de oplossing voor uw cv-ketelstoring vormen.