Hoe bespaar ik op mijn gasrekening?

Hoe bespaar ik op mijn gasrekening?
Aan het eind van ieder jaar krijgt u de eindafrekening van de gas- en elektrakosten voor het afgelopen jaar. Moest u begin 2018 bijbetalen, of kreeg u geld terug van uw gasleverancier? Vaak blijkt dat het verbruik van gas in huis sterk tegenvalt. Dit kan onder meer het gevolg zijn van een koude winter, waarbij u de verwarming vaker aan heeft staan. Op zo’n moment kunt u overwegen of er mogelijkheden zijn om te besparen op uw vaste lasten voor het verbruik van gas en elektra. Wij spraken met een loodgieter die gespecialiseerd is in cv-ketelonderhoud in Zoetermeer. Volgens deze specialist zijn er voor ieder huishouden mogelijkheden om te besparen op de gasrekening.

Gasleveranciers met elkaar vergelijken op internet
Een van de mogelijkheden die u heeft om te besparen op uw gasrekening, is het vergelijken van energieleveranciers. Er zijn op internet handige vergelijkingstools te vinden, waarmee u binnen een korte tijd zo’n vergelijking uitvoert. Met een dergelijke vergelijkingstool ziet u direct of er mogelijkheden voor u zijn om over te stappen op een andere leverancier. Vaak kunt u vanuit de tool direct een nieuw energiecontract aanvragen. Het overstapproces wordt vervolgens door uw nieuwe energieleverancier in gang gezet.

Nieuwe cv-ketel in huis plaatsen
Naast de mogelijkheid om over te stappen naar een andere energieleverancier, kunt u ook voor een nieuwe cv-ketel in huis kiezen. Met een nieuwe cv-ketel neemt uw gasverbruik af, mits de nieuwe cv-ketel een hoger rendement heeft dan uw voorgaande model. Voorheen was het gebruikelijk om een losse cv-ketel en een losse boiler te gebruiken. Tegenwoordig kiest men echter vaker voor een zogenaamde combiketel. Bij een combiketel worden beide apparaten gecombineerd tot een nieuw apparaat.

Een loodgieter kan u helpen bij het vervangen van uw huidige cv-ketel voor een nieuw model. Dit is met name interessant wanneer het cv-ketelonderhoud steeds meer geld gaat kosten of steeds vaker uitgevoerd moet worden.