Energie vergelijken & Energienieuws

3 soorten verwarmingselementen die nodig zijn binnenshuis

3 soorten verwarmingselementen die nodig zijn binnenshuis

3 soorten verwarmingselementen die nodig zijn binnenshuis

Zeker tijdens de koude wintermaanden wil je er comfortabel bij kunnen zitten in huis. Er zijn verschillende verwarmingselementen, die je aan het interieur van je woning toe kunt voegen om het niet koud te krijgen. In dit artikel zetten we deze mogelijkheden voor je op een rijtje! Zo kun je een weloverwogen keuze maken, als je een woning van een nieuwe verwarming wilt laten voorzien.


#1: standaardradiatoren of designradiatoren

Veel mensen kiezen voor standaardradiatoren binnen hun woning. Met deze standaardradiatoren wordt er warm water van de cv-ketel, via de waterleidingen naar de radiatoren geleid. In de radiator zorgt het hete water voor het afstaan van warmte, waarmee een ruimte kan worden verwarmd. Naast deze standaardradiatoren, kun je tegenwoordig ook voor speciale designradiatoren kiezen. Deze modellen sluiten vaak beter aan bij een strak en modern ingerichte woning en vallen minder op.


#2: een elektrische vloerverwarming laten plaatsen

Naast de radiatoren die aan de muur van je woning worden gehangen, kun je ook voor vloerverwarming kiezen. Zeker in een slaap- en woonkamer kan de vloerverwarming wenselijk zijn! Er is niets prettiger, dan uit bed stappen op een verwarmde vloer. Voor het aanbrengen van een elektrische vloerverwarming moet de vloer in veel gevallen worden opengehaald. Dit kan een reden zijn om dit type verwarming pas te gebruiken, bij een complete renovatie van je woning.


#3: elektrische warmtepomp of cv-ketel op gas

Een derde keuzemogelijkheid die je hebt bij het verwarmen van je woning, is de keuze tussen een elektrische warmtepomp en een cv-ketel op gas. Nu steeds minder woningen standaard van een gasaansluiting worden voorzien, stappen mensen sneller over op een elektrische warmtepomp. Daarbij zijn deze warmtepompen veel milieuvriendelijker, wat je in de portemonnee zal werken. Je energiekosten nemen op jaarbasis namelijk sterk af!

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren