Energie vergelijken & Energienieuws

Hoe bespaar ik op mijn gasrekening?

Hoe bespaar ik op mijn gasrekening?

Hoe bespaar ik op mijn gasrekening?

Aan het eind van ieder jaar krijg je de eindafrekening van de gas- en elektrakosten voor het afgelopen jaar. Moest je begin 2018 bijbetalen, of kreeg je juist geld terug van de gasleverancier? Vaak blijkt dat het verbruik van gas in huis sterk tegenvalt. Dit kan onder meer het gevolg zijn van een koude winter, waarbij je de verwarming vaker aan hebt staan. Op zo’n moment kun je overwegen of er mogelijkheden zijn om te besparen op de vaste lasten voor het verbruik van gas en elektra. Wij spraken met een loodgieter die gespecialiseerd is in cv-ketelonderhoud in Zoetermeer. Volgens deze specialist zijn er voor ieder huishouden mogelijkheden om te besparen op de gasrekening.


Gasleveranciers met elkaar vergelijken op internet

Een van de mogelijkheden die je hebt om te besparen op de gasrekening, is het vergelijken van energieleveranciers. Er zijn op internet handige vergelijkingstools te vinden, waarmee je binnen een korte tijd zo’n vergelijking uitvoert. Met een dergelijke vergelijkingstool zie je direct of er mogelijkheden zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier. Vaak kun je vanuit de tool direct een nieuw energiecontract aanvragen. Het overstapproces wordt vervolgens door de nieuwe energieleverancier in gang gezet.


Nieuwe cv-ketel in huis plaatsen

Naast de mogelijkheid om over te stappen naar een andere energieleverancier, kun je ook voor een nieuwe cv-ketel in huis kiezen. Met een nieuwe cv-ketel neemt het gasverbruik af, mits de nieuwe cv-ketel een hoger rendement heeft dan het voorgaande model. Voorheen was het gebruikelijk om een losse cv-ketel en een losse boiler te gebruiken. Tegenwoordig kiest men echter vaker voor een zogenaamde combiketel. Bij een combiketel worden beide apparaten gecombineerd tot een nieuw apparaat.

Een loodgieter kan je helpen bij het vervangen van de huidige cv-ketel voor een nieuwer model. Dit is met name interessant wanneer het cv-ketelonderhoud steeds meer geld gaat kosten of steeds vaker uitgevoerd moet worden.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren