Energie vergelijken & Energienieuws

Denken over Energie

Denken over Energie

Denken over Energie

Ben jij wel eens overgestapt van energieleverancier? Dan weet je vast dat hier wel wat haken en ogen aan zitten. Misschien ben je wel van of naar Energiedirect.nl overgestapt. Soms biedt je nieuwe energiemaatschappij aan dit zelf met je huidige energieleverancier te regelen. Maar wat zijn nou de dingen waarvoor je moet uitkijken als je een nieuw energiecontract aangaat? Op welke dingen moet je extra letten voordat je besluit zomaar een contract af te sluiten omdat de aanbieding je goed lijkt? En wat kun je van een energieleverancier verwachten als je er eenmaal lid bent? Over deze dingen vertellen we je in onderstaand blog graag wat meer zodat je goed bent voorbereid.


Lokkertjes

Allereerst willen we waarschuwen voor de zogenoemde lokkertjes. Die vindt je eigenlijk wel bij alle abonnementen en dus ook bij een energiecontract. Het houdt in dat een energieleverancier je lokt met een geweldige korting in de eerste periode of juist extra service of andere producten. Lokkertjes hoeven niet altijd slecht te zijn. Je kunt er een leuke deal aan overhouden. Wat belangrijk is aan een lokkertje is dat je moet kijken wat je overhoudt als het voordeel voor nieuwkomers is afgelopen en je overgaat naar een “normaal” contract. Sommigen beloven geweldig lage bedragen, maar let erop dat dit niet alleen in de beginperiode is. Want als dat zo is kan de “normale” prijs ineens een stuk hoger uitpakken waardoor je alsnog duurder uit bent dan wanneer je niet was overgestapt. Trap dus niet zomaar in mooie praatjes, maar kijk wat je in de praktijk overhoudt.


Groene Stroom of Gewone Stroom?

Natuurlijk moet je nadenken over of je gewone of groene stroom wilt. De prijzen hiervan kunnen verschillen. Ga je voor de goedkoopste optie of kijk je ook naar welke stroom of energie er goed is voor het milieu? En als je voor groene energie kiest moet je nog kijken of je gaat voor windenergie, zonne-energie of waterenergie. Bij zonne-energie kun je zelf zonnepanelen op je dak laten plaatsen waardoor je minder afhankelijk bent van je energiemaatschappij.


Wisselende of Vaste Prijzen

Er zijn energiemaatschappijen die aanbieden de prijs van je contract voor een aantal jaar vast te zetten. Dit kan één jaar zijn maar ook 3 of zelfs 5 jaar. Als de energiekosten op dit moment erg laag zijn dan kan dat een goed aanbod zijn. Je bent dan verzekerd van de lage prijs die je in het begin van je contact besproken hebt. De prijs die je betaalt voor je stroom is dan niet onderheven aan veranderingen die voor anderen wel invloed hebben op de prijs voor hun stroom en gas. Bedenk echter wel dat het ook inhoudt dat de prijs blijft staan als de energieprijzen ineens gaan kelderen. En je kunt niet altijd voorspellen wat de energieprijzen de komende paar jaar gaan doen.


Overstappen

Mocht je inderdaad besluiten over te stappen, dan is het belangrijk dat dat zo goed mogelijk wordt geregeld. Vaak biedt je nieuwe energiemaatschappij al aan om dit te regelen met je oude maatschappij. Besprek wel hoe dit precies geregeld wordt. Niemand wil immers een aantal dagen zonder stroom komen te zitten in het midden van de winter als het ’s avonds al vroeg donker is.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren