Energie vergelijken & Energienieuws

Minder geld kwijt aan de gas, water en licht rekening

Minder geld kwijt aan de gas, water en licht rekening

Minder geld kwijt aan de gas, water en licht rekening

Veel Nederlandse huishoudens hebben er weinig zicht op, maar de kosten voor gas, water en licht kunnen flink oplopen. Hoe dat kan? We verbruiken veel, en betalen ook relatief veel belasting. Zo gebruikt een eenpersoonshuishouden al meer dan 45.000 liter water per jaar. En daarnaast bestaat de energierekening voor meer dan 30% uit belastingen en heffingen. Hierdoor lopen de kosten voor vooral gas en licht flink op. Hier kun je gelukkig wel een hoop op besparen. Hoe dat werkt? Dat leggen we hieronder uit!


Wat ben ik kwijt aan stroom en gas?

Vooral de kosten voor gas kunnen flink oplopen. Een gemiddeld huishouden is ongeveer €100 per maand kwijt aan het verwarmen van het huis. Daarnaast zorgen ook alle elektrische apparaten voor een flinke kostenpost. Een gemiddelde stroomrekening ligt namelijk rond de €50,00 per maand. Door regelmatig over te stappen en op het verbruik te letten kun je vaak wel flink besparen op dit bedrag. Maar ondanks dit blijft de energierekening voor veel mensen een onaangename verrassing.


Wat kost water?

Naast licht en gas ben je maandelijks ook een bepaald bedrag kwijt aan water. Gelukkig kost water in Nederland niet zo veel, een gemiddeld Nederlands huishouden is namelijk rond de €14,50 per maand kwijt. Op de kosten van water valt alleen te besparen door minder te verbruiken, je kunt namelijk niet overstappen naar een andere waterleverancier. Hoe dit kan? De woonplaats bepaalt het waterbedrijf dat water levert.


Besparen op de maandelijkse rekeningen

Door regelmatig over te stappen van energieleverancier kun je eenvoudig op je energierekening besparen. Een overstapper kon ik 2016 bijvoorbeeld tot wel meer dan €300 besparen door een overstap te maken. Daarnaast kan de energierekening nog verder verlaagd worden door zuiniger om te gaan met stroom en gas. Een huishouden dat goed op het verbruik let bespaart hierdoor al snel enkele tientjes per maand. En ook het verbruiken van minder water kan een klein verschil maken. Al gaat dit slechts om enkele euro’s per maand.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren