Energie vergelijken & Energienieuws

Stadsverwarming Eneco extreem duur

Stadsverwarming Eneco extreem duur

Stadsverwarming Eneco extreem duur

De warmtetarieven van Eneco voor de komende periode roepen ergernis op bij verschillende gemeenten. De energieleverancier heeft de nieuwe warmtetarieven namelijk vastgesteld op het maximum dat is vastgesteld door de ACM. Andere leveranciers van stadswarmte zijn inmiddels een stuk goedkoper. Daarmee verdubbelen de prijzen voor stadsverwarming ten opzichte van afgelopen jaar. Het wrange is dat klanten niet kunnen overstappen naar een andere energieleverancier doordat zij vastzitten aan Eneco stadsverwarming.


Eneco: meeste klanten gaan er niets van merken

Volgens Eneco zal het verbruik voor het gros van de klanten onder het prijsplafond komen te liggen en merken zij daardoor niets van de extreem hoge tarieven. Echter moeten de prijsverschillen tussen het prijsplafond en de nieuwe tarieven worden betaald door de overheid. Verder is het zo dat wanneer iemand meer verbruikt dan het vastgestelde prijsplafond, deze de volle pond gaat betalen voor de stadsverwarming. Omdat overstappen geen optie is, is de klant verplicht de warmte bij Eneco af te nemen tegen de nieuwe tarieven.

Daarnaast is het zo dat er verschillende energieleveranciers zijn die al energie leveren op basis van tarieven die onder het prijsplafond liggen. Maar omdat overstappen van stadsverwarming niet kan, kunnen gebruikers van de stadsverwarming niet profiteren van deze lagere tarieven.


Weerstand bij gemeenten

Dertien gemeenten hebben inmiddels om uitleg gevraagd aan Eneco over de maximale tarieven. Eneco heeft aangegeven in gesprek te willen gaan met de gemeenten. Daarnaast stelt de energieleverancier dat de meeste klanten onder het prijsplafond blijven waardoor die niet veel meer gaan betalen. De redenen voor de exorbitante prijsverhoging laat nog even op zicht wachten dus.


Toch besparen op energie met Eneco stadsverwarming

De nieuwe tarieven van Eneco hebben vooral een negatief effect voor huishoudens die meer verbruiken dan het maximum voor het vastgestelde prijsplafond. Zij gaan namelijk de volle mep betalen en kunnen niet overstappen van gasleverancier. Wél kunnen deze huishoudens overstappen van stroomleverancier. De tarieven voor stroom zijn vooral erg aantrekkelijk in combinatie met een dynamisch energiecontract.

Wanneer een huishouden goedkopere stroom geleverd krijgt, kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden gebruik te gaan maken van elektrische verwarming. Op die manier kan het verbruik van de stadsverwarming onder het maximum blijven en is de prijs van teveel gebruikte elektriciteit toch lager dan het prijsplafond.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren