Energie vergelijken & Energienieuws

Wat te doen bij een kapotte verwarming?

Wat te doen bij een kapotte verwarming?

Wat te doen bij een kapotte verwarming?

Een kapotte verwarming vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Als gevolg van de kapotte verwarming zul je een lange tijd in een koude ruimte moeten verblijven. Wat kun je in zo’n situatie het beste doen? In dit artikel vertellen we je hier meer over. Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een ervaren specialist op het gebied van een cv-ketelreparatie. Deze specialist vertelde ons onder meer dat veel mensen de noodzaak van het regelmatig onderhouden van cv-ketels vergeten. Door de cv-ketel eens per twee jaar te laten onderhouden, kunnen beginnende slijtages al in een vroeg stadium worden aangepakt.


Zelf de cv-ketel resetten bij een storing

Allereerst kun je de kapotte cv-ketel zelf proberen te resetten. In de handleiding van de cv-ketel staat stapsgewijs beschreven hoe het resetten van de cv-ketel in z’n werk gaat. Mocht je deze handleiding per ongeluk verloren zijn of niet bij de hand hebben, dan kun je een digitale versie op internet downloaden. Kijk voor een digitale versie van de handleiding op de website van de producent. Lukt het ook daar niet? Zoek dan eens op Youtube naar het resetten van jouw cv-ketel door te zoeken op [merk cv-ketel] resetten. Mocht het resetten van de cv-ketel geen effect hebben, dan kun je een loodgieter inschakelen.


Hulp van een loodgieter bij kapotte cv-ketels

Veel loodgietersbedrijven bieden een 24-uursservice aan. Dit betekent dat je met spoed een loodgieter in kunt schakelen. Deze spoedloodgieter is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken voor hulp. Over het algemeen zal het een loodgieter lukken om binnen een half uur bij je te zijn om hulp te bieden. Heel erg lang in de kou zitten is daarom gelukkig niet nodig. De loodgieter loopt de cv-ketel na op slijtage aan onderdelen. Door de versleten onderdelen te vervangen, is de cv-ketelstoring in veel gevallen verholpen. Ook het reinigen van de binnenzijde van de cv-ketel kan de oplossing voor uw cv-ketelstoring vormen.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren