Energie vergelijken & Energienieuws

Groene dakbedekking voor een beter milieu

Groene dakbedekking voor een beter milieu

Groene dakbedekking voor een beter milieu

Het aanbrengen van een groen dak wordt steeds vaker gedaan. En dit is niet zonder reden. Het ziet er een stuk leuker uit om planten op je dak te hebben en het is ook nog eens beter voor het milieu. We leggen je graag uit waarom hier vaak Sedum planten voor gebruikt worden. Als steeds meer mensen ervoor kiezen om planten op hun dak aan te brengen dan zorgt dat voor een beter milieu. Planten zijn namelijk goed voor de zuivering van de lucht. Het wordt steeds eenvoudiger om zelf aan de slag te gaan met het aanbrengen van een Sedumdak.


Waarom Sedumplanten

Voor het aanbrengen van een groen dak worden meestal Sedumplanten gebruikt. Dit zijn kleine planten die een aantal voordelen bieden voor het gebruik op een dak. De Sedumplanten hebben niet veel water nodig en kunnen het hele jaar door groeien. Je hoeft er weinig aan te doen en dat betekent dat deze planten hiervoor uitstekend geschikt zijn. Het mooie is ook nog dat deze planten van kleur kunnen veranderen. Dat zorgt ervoor dat je niet het hele jaar een groen dak hebt maar ook soms een rood dak bijvoorbeeld.


Groene daken zorgen voor een beter milieu

We hebben het al kort even benoemd. Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om Sedum planten op hun dak aan te brengen. Dit wordt ook steeds makkelijker omdat er matten beschikbaar zijn waarmee je het eenvoudig zelf kan aanbrengen. Daarnaast zijn er ook specialisten die je kan inschakelen om het aan te laten leggen. Als er steeds meer groene planten bijkomen, zorgt dit voor een beter milieu. Vooral in de stad kan dit een positief effect hebben.


Ga zelf aan de slag met een Sedumdak

Er zijn kant-en-klaarpakketten beschikbaar waardoor je zelf ook eenvoudig aan de slag kan met het aanbrengen van een Sedumdak. Deze matten zijn vooral voorbereid zodat je ze alleen nog goed op het dak hoeft aan te brengen. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van de afmetingen van het dak. Laat je hierover vooraf goed informeren.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren