Energie vergelijken & Energienieuws

Ook klanten Budget Energie gaan betalen voor terugleveren energie

Ook klanten Budget Energie gaan betalen voor terugleveren energie

Ook klanten Budget Energie gaan betalen voor terugleveren energie

Ook klanten van Budget Energie die stroom terugleveren aan het net, gaan daarvoor een vergoeding betalen. Eerder al deed Vandebron hetzelfde. Het is de bedoeling dat klanten van Budget Energie met zonnepanelen, een kleine vergoeding gaan betalen voor stroom die zij niet zelf gebruiken maar terugleveren.


Waarom gaan klanten extra betalen?

Energieleveranciers betalen kosten om stroom terug te kunnen leveren en steeds vaker kan het terugleveren simpelweg niet meer omdat het stroomnet steeds vaker vol zit. Toch hebben bezitters van zonnepanelen recht op een marktconforme vergoeding onder de salderingsregeling.

Tot nu toe is het zo geweest dat alle klanten iets meer betalen voor energie zodat de klanten met zonnepanelen gecompenseerd konden worden voor teruggeleverde stroom. Met deze verandering probeert Budget Energie de extra kosten van het terugleveren neer te leggen bij de zonnepanelenbezitters. Klanten van de energieleverancier die geen zonnepanelen hebben gaan dus iets minder betalen.

Over de hoogte van de vergoeding voor terugleveren is door Budget Energie nog niets openbaar gemaakt. De verwachting is dat klanten met zonnepanelen tussen de €50 en €150 op jaarbasis meer kwijt zullen zijn aan energie.


Budget Energie biedt ook gratis stroom in zomermaanden

Budget Energie heeft aangegeven in de weekenden van april tot augustus gratis stroom te gaan leveren tussen 12:00 en 17:00. Daar kiest de energieleverancier voor omdat er op deze momenten erg veel stroom wordt opgewekt, maar nauwelijks wordt verbruikt. In 2023 hebben we, mede om deze reden, ook enkele malen meegemaakt dat stroom gratis was of zelfs negatief geprijsd.

Het doel van de actie is om consumenten de stroom te laten opgebruiken die anders op de plank zou blijven liggen. Budget Energie hoopt dat met deze actie consumenten ook meer gaan nadenken over wanneer zij stroom verbruiken en of dit niet efficiënter en goedkoper kan. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de stabiliteit van ons stroomnetwerk.

0 reactie(s)

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel. Plaats jij de eerste?

Reageren